17:48 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ουκρανοί πολιτικοί προτείνουν στους πιστούς να «παραδώσουν την ψυχή τους σε απατεώνες» την ώρα που η σχισματική κοινωνία οδηγεί σε πνευματικό θάνατο, δήλωσε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος.

«Σήμερα όλοι μας είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για όλα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα για το πώς η εξαπάτηση παραπλανά τους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει στους πολίτες που βιώνουν για την ώρα μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Τους παρουσιάζεται ένας λάθος δρόμος, που έλκει τους ανθρώπους μακριά από την γνήσια εκκλησία, που τους προτείνει να παραδώσουν την ψυχή τους στους απατεώνες και δουν μία σχισματική κοινότητα ως μία ευλογημένη εκκλησία. Αυτός είναι ο δρόμος για το πνευματικό πουθενά, είναι ο δρόμος για τον θάνατο» δήλωσε ο Κύριλλος.

Εκφράζει την πεποίθηση ότι ήταν η εκκλησία που έπρεπε «να το πει αυτό δυνατά».

«Και όταν οι πολιτικοί σπρώχνουν τον κόσμο σε αυτόν τον δρόμο, όταν κάνουν τους ανθρώπους να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο χρησιμοποιώντας υποσχέσεις ή απειλές, τότε οι άνθρωποι χρειάζονται μεγάλη πνευματική δύναμη προκειμένου να μην πέσουν θύματα αυτών των ψεμάτων» ανέφερε κλείνοντας ο πατριάρχης.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα η αποκαλούμενη «ενωτική σύνοδος», όπου η μη-κανονική εκκλησία εξέλεξε ως προκαθήμενο της «νέας εκκλησίας» τον Επιφάνιο.

Σχολιάζοντας σχετικά το Πατριαρχείο της Μόσχας έκανε λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος» και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο καταστροφικών συνεπειών που θα επηρεάσουν εκατομμύρια Χριστιανούς στην Ουκρανία και άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει ήδη διακόψει κάθε επικοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Σχετικά:

Ρωσική Εκκλησία: Το ΕΔΑΔ θα μπορούσε να υποστηρίξει την Κανονική Ουκρανική Εκκλησία
Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία: Είμαστε η μοναδική κανονική εκκλησία στην Ουκρανία
Η κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται να αναγνωρίσει τη «Νέα Εκκλησία»
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Tags:
Εκκλησία, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK