14:52 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει έξω από το παράθυρο του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου στις 21 Απριλίου 2017

Προς προσωρινή αποφυγή του «λουκέτου» στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ

© AP Photo / Andrew Harnik
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γερουσία των ΗΠΑ άναψε το πράσινο φως στην προσωρινή χρηματοδότηση της κεντρικής κυβέρνησης, δίνοντας ανάσα ζωής στον κρατικό μηχανισμό έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Το πράσινο φως στην προσωρινή χρηματοδότηση υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προκειμένου να αποτραπεί το «λουκέτο» της κεντρικής διοίκησης, άναψε η Γερουσία των ΗΠΑ.

Η προσωρινή χρηματοδότηση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αφορά την περίοδο έως τις 8 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την οικονομική στήριξη του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ωστόσο, από τη συμφωνία της Γερουσίας, δεν προβλέπεται η χορήγηση κονδυλίου, ύψους 5 δισ. δολαρίων, για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι το οποίο έχει επανειλημμένως ζητήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το νομοσχέδιο της Γερουσίας θα πρέπει τώρα να λάβει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, και στη συνέχεια, να υπογραφεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προκειμένου να αποτραπεί το «λουκέτο» των κυβερνητικών υπηρεσιών ελλείψει χρηματοδότησης.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Τραμπ απείλησε με «κλείσιμο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, εφόσον το Κογκρέσο δεν διασφαλίσει την εκταμίευση 5 δισ. δολαρίων για την ανέγερση του τείχους, στην οποία αντιτίθεται το Κόμμα των Δημοκρατικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον δεν λάβει το πράσινο φως η συμφωνία της Γερουσίας, τότε την Παρασκευή τα μεσάνυχτα θα υπάρξει εν μέρει «λουκέτο» στη λειτουργία της κεντρικής διοίκησης.

Ο Τραμπ επιμένει στην ανέγερση του τείχους, δηλώνοντας μάλιστα «υπερήφανος» εφόσον «κλείσει» την κυβέρνηση, σε περίπτωση μη εξασφάλισης των απαιτούμενων κονδυλίων για την ενίσχυση της προστασίας των συνόρων με το Μεξικό.

Ωστόσο, Δημοκρατικοί και μερίδα Ρεπουμπλικάνων αντιδρούν στην ατζέντα του προέδρου, μπλοκάροντας την εκταμίευση των 5 δισ. δολαρίων και καλώντας τον Τραμπ να προσέλθει σε διάλογο για την αναμόρφωση του συστήματος μετανάστευσης.

Σχετικά:

Τραμπ: Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό θα είναι όμορφο και καλλιτεχνικό
Επιμένει ο Τραμπ: Το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος στα σύνορα
Τραμπ: Ο στρατός θα χτίσει τείχος στα σύνορα ακόμα κι αν διαφωνούν οι Δημοκρατικοί
Tags:
τείχος, μετανάστες, Γερουσία ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK