11:46 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)
0 50
Βρείτε μας

Στις εξελίξεις γύρω από την απόφαση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην ουκρανική εκκλησία αναφέρθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ενώπιον περισσότερων από 1.700 δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

Ο ρώσος πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις γύρω από την παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία κατά τη 14η ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα στη Μόσχα. Ο ίδιος ανέφερε πως τα γεγονότα σχετίζονται με την πολιτική και τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. «Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως υπήρξε «απευθείας κρατική παρέμβαση στις εκκλησιαστικές υποθέσεις στην Ουκρανία». «Αυτό έχει να συμβεί από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης», συμπλήρωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αναφερόμενος στα κίνητρα της παραχώρησης αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία, ο πρόεδρος της Ρωσίας εκτίμησε πως «τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθη στο Κίεβο το «συνέδριο ενοποίησης», κατά το οποίο εξελέγη ο «Μητροπολίτης» Περεγιασλάβ και Μπίλα Τσέρκβα Επιφάνιος (Δουμένκο) επικεφαλής της σχισματικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας, μόνο δύο επίσκοποι της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας συμμετείχαν στο συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ LIVE BLOG TOY SPUTNIK

Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)

Σχετικά:

Πούτιν: Το Κίεβο έστειλε τους ουκρανούς ναύτες στο Κερτς με την ελπίδα ότι θα πέθαιναν
Τι ειδήσεις έβγαλε ο Πούτιν στην 4ωρη συνέντευξη Τύπου
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας
Tags:
συνέντευξη Τύπου, αυτοκεφαλία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ουκρανία, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK