13:30 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
111
Βρείτε μας

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης ένωσε τις δυνάμεις του με εκείνους που διώκουν την εκκλησία στην Ουκρανία, δήλωσε ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, αναφερόμενος στην «ενωτική σύνοδο» που οδήγησε στη δημιουργία της σχισματικής και αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και ο ηγέτης του, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ένωσαν τις δυνάμεις τους με εκείνους που διώκουν την εκκλησία στην Ουκρανία, δήλωσε ο πατριάρχης Μόσχας  και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, αναφερόμενος στην «ενωτική σύνοδο» που έλαβε χώρα στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα και οδήγησε στη δημιουργία της σχισματικής και αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Η πίεση που ασκείται στους αδελφούς μας, τους επισκόπους, τους κληρικούς, τους μοναχούς και τους λαϊκούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις αντικανονικές αποφάσεις των πολιτικών και των σχισματικών, έχει αυξηθεί. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει όλο και περισσότερο να δηλώνουν δημοσίως ότι οι πιστοί της κανονικής εκκλησίας είναι παρείσακτοι, ότι δεν έχουν θέση στη χώρα τους ενώ πρόκειται για εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες. Στην πραγματικότητα, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και ο πατριάρχης του συμμάχησαν με τους διώκτες της εκκλησίας », δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος στην ετήσια επισκοπική συνάντηση του μητροπολιτικού κλήρου.

Tags:
αυτοκέφαλο, αυτοκεφαλία, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, Κύριλλος, Ρωσία, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK