23:22 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Οι διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν στην αγορά συσκευών αποκωδικοποίησης δεδομένων, οι οποίες παραδόθηκαν στις αμερικανικές πρεσβείες σε Αρμενία και Μαυροβούνιο.

Συσκευή αποκωδικοποίησης δεδομένων από τα λειτουργικά συστήματα Android, iOS και OS, φέρεται να απέκτησαν οι διπλωματικές αρχές των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στα νέα έγγραφα που διέρρευσαν από τα WikiLeaks.

Συγκεκριμένα, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στην προμήθεια συσκευής, η οποία επιτρέπει την εξαγωγή και την αποκωδικοποίηση δεδομένων από κάθε λειτουργικό σύστημα κινητών τηλεφώνων.

Η συγκεκριμένη συσκευή αγοράστηκε τον Απρίλιο του 2016 από το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη και παραδόθηκε σε διπλωματική αμερικανική υπηρεσία στο Γερεβάν της Αρμενίας.

​Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, η συσκευή είναι ικανή να «σπάει» κωδικούς και να ανακτά ιστορικά κλήσεων, μηνύματα, επαφές, ημερολόγια, αρχεία και πληροφορίες κάθε είδους.

Μία ακόμη — ανάλογου περιεχομένου — αγορά πραγματοποιήθηκε και τον Νοέμβριο του 2016, η οποία αφορούσε διάφορα αντικείμενα, όπως λύσεις software και hardware για την εξέταση κινητών τηλεφώνων, αλλά και εργαστηριακά εργαλεία για την αξιολόγηση και την ανάλυση δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τα συγκεκριμένα προϊόντα παραδόθηκαν αυτή τη φορά στην πρεσβεία των ΗΠΑ, στο Μαυροβούνιο.

​Στα έγγραφα των WikiLeaks περιλαμβάνονται, επίσης, πληροφορίες και ως προς το περσινό αίτημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στον Παναμά για την προμήθεια συσκευής εξαγωγής δεδομένων από κινητά τηλέφωνα ατόμων που συλλαμβάνονται ή τελούν υπό κράτηση.

Σχετικά:

Αποχώρησε από την αρχισυνταξία των WikiLeaks ο Τζούλιαν Ασάνζ
Tags:
WikiLeaks, Μαυροβούνιο, Παναμάς, Αρμενία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK