13:23 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ιδιαίτερα ανησυχητικά εμφανίζονται τα στοιχεία από τις μελέτες για την έκταση του δημογραφικού προβλήματος της Ιαπωνίας, με το Τόκιο να καλείται να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης.

Τα στοιχεία της ιαπωνικής κυβέρνησης αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των βρεφών που γεννήθηκαν στη χώρα είναι ο χαμηλότερος που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία.

Οι πληροφορίες και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία άρχισαν να συλλέγονται για πρώτη φορά το 1899.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας, Εργασίας και Πρόνοιας στο Τόκιο, ο αριθμός των μωρών που γεννήθηκαν φέτος εκτιμάται σε μόλις 921.000, 25.000 λιγότερα από πέρυσι και αρκετά κάτω από τον στόχο του ενός εκατομμυρίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Επιπλέον, ο συνολικός αριθμός των θανάτων φέτος εκτιμάται σε 1,37 εκατ., γεγονός που διαμορφώνει το επίπεδο φυσικής μείωσης του πληθυσμού σε περίπου 448,000, το μεγαλύτερο στην ιστορία του έθνους.

Με τον πληθυσμό να μειώνεται, ενδέχεται να μην είναι δυνατό για την κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο της αύξησης του ποσοστού γονιμότητας στο 1,8 (ο αριθμός των παιδιών που θα γεννηθούν ανά γυναίκα) μέχρι το 2025. Το ποσοστό γονιμότητας ήταν 1,44 και 1,43 το 2016 και το 2017, αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε έχει υποσχεθεί να σταματήσει την πτώση του πληθυσμού αυξάνοντας την υποστήριξη για τη φροντίδα και την μέριμνα, ανέφεραν πρόσφατα οι Times της Ιαπωνίας.

Εκκινώντας από τον περασμένο χρόνο, ο ιαπωνικός πληθυσμός αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 30% μέχρι το 2065, καθώς σημειώνεται μία δημογραφική γήρανση του πληθυσμού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται το ερευνητικό κέντρο του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Ινστιτούτου ερευνών Πληθυσμού και Ασφάλειας.

Ο πληθυσμός της χώρας θα καταρρεύσει τον επόμενο μισό αιώνα, από πάνω από 126 εκατομμύρια το 2016 σε περίπου 88 εκατομμύρια το 2065, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo πέρυσι.

Tags:
γεννήσεις, δημογραφικά προβλήματα, Σίνζο Άμπε, Τόκιο, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK