21:26 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
Κόσμος

Βγήκε από το νοσοκομείο η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η δικαστής σύμβολο των ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βγήκε από το νοσοκομείο ύστερα από την επιτυχή εγχείρηση αφαίρεσης καρκινικών οζιδίων από τον πνεύμονα στην οποία υποβλήθηκε η δικαστής σύμβολο του αγώνα για την ισότητα στις ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ.

Η διάσημη διακεκριμένη δικαστής Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, 85 ετών, πολύτιμο μέλος της φιλελεύθερης πτέρυγας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης καρκινικών οζιδίων από τον πνεύμονα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Η δικαστής Γκίνσμπεργκ έλαβε ειξιτήριο από το νοσοκομείο χθες και αναρρώνει στο σπίτι», δήλωσε η Κάθι Αρμπεργκ, εξηγώντας ότι δεν θα χρειασθεί να υπάρξει περαιτέρω θεραπεία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ διορίσθηκε το 1993 από τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και αποτελεί το γηραιότερο μέλος της φιλελεύθερης πτέρυγας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο διεξήγαγε σημαντικούς αγώνες για την ισότητα στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο έχει ήδη μία 5 προς 4 συντηρητική πλειοψηφία, έπειτα από τους δύο πρόσφατους διορισμούς δικαστών που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Αν του δοθεί η ευκαιρία, ο Ντόναλντ Τραμπ θα διορίσει έναν ακόμη υπερσυντηρητικό δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο, διαμορφώνοντας σε 6 προς 3 την συντηρητική πλειοψηφία, με σημαντικές συνέπειες για θέματα όπως η άμβλωση, η θανατική ποινή, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και οι θρησκευτικές ελευθερίες.

Γι΄αυτό η παρουσία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ θεωρείται πολύτιμη και τα θέματα υγείας που έχει αντιμετωπίσει παρακολουθούνται με μεγάλη προσοχή.

Tags:
δικαστής, Ανώτατο Δικαστήριο, Μπιλ Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK