10:08 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ισραήλ αναμένεται να αναβαθμίσει σε ποικίλους τομείς τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35 που θα παραλάβει τα επόμενα χρόνια, εντάσσοντας τα σε ενεργό υπηρεσία με την ονομασία «Adir».

Η ισραηλινή αεροδιαστημική βιομηχανία — Israel Aerospace Industries (IAI) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου τύπου πτερύγων ο οποίος θα ελαχιστοποιήσει ακόμη περισσότερο το ίχνος του μαχητικού αεροσκάφους F-35I Adir στα εχθρικά ραντάρ. Η εν λόγω συμφωνία, ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, προβλέπει την κατασκευή ενός μεγάλου αριθμού από ζεύγη πτερύγων για τα αεροσκάφη κατά τα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

Το Ισραήλ είναι ένα από τα λίγα έθνη που έχει λάβει άδεια για τροποποιήσεις στο μαχητικό της Lockheed Martin, το οποίο έχει ονομάσει F-35I Adir («Ισχυρός» στα εβραϊκά).

Το Ισραήλ έχει σήμερα 14 F-35, τα οποία ωστόσο ανήκουν στην συμβατική έκδοση F-35A, και όχι την αναβαθμισμένη Adir. Τα αεροσκάφη που θα παραλαμβάνονται, θα αναβαθμίζονται αργότερα σε ισραηλινό έδαφος. Μετά τη λήψη και της επόμενης παρτίδας 19 αεροσκαφών, τα συνολικά 35 αεροσκάφη τότε θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο Adir, σημειώνει το blog National Interest. Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να παραλάβουν όλα αυτά τα αεροσκάφη μέχρι το 2024.

Η συμφωνία που υπογράφηκε με την IAI από την Lockheed Martin προβλέπει ότι η εταιρεία θα κατασκευάσει 811 ζεύγη εξωτερικών πτερύγων για τα F-35 μέχρι το 2034.

«Η κατασκευή της νέας γραμμής παραγωγής αναβαθμίζει σημαντικά τις τεχνολογικές δυνατότητες της IAI και θα επιτρέψει στην εταιρεία να εδραιωθεί ως σημαντικός παίκτης στην στρατιωτική και πολιτική αεροπορική βιομηχανία», δήλωσε η IAI σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

«Το άνοιγμα της γραμμής παραγωγής αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην υλοποίηση της στρατηγικής της εταιρείας για την ανάπτυξη προηγμένων δυνατοτήτων στον τομέα της παραγωγής σύνθετων υλικών. Χάρη σε αυτήν την κίνηση, η IAI θα ανήκει σε έναν «περιορισμένο κύκλο» εταιρειών με αυτές τις ικανότητες παραγωγής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της IAI Shlomi Karako, όπως ανέφερε το World Israel News.

Το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε το F-35 σε πολεμικές επιχειρήσεις τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, η οποία δήλωσε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή το αεροσκάφος είχε συμμετάσχει σε δύο αποστολές.

Tags:
μαχητικό, IAI, Adir, F-35, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK