21:26 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τις τεράστιες ικανότητες του νέου πυραύλου της Ρωσίας «Avangard» προχώρησε ο αν. πρωθυπουργός της χώρας, Γιούρι Μπορίσοφ, τονίζοντας πως κανένα υπαρκτό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει.

Η πραγματική ταχύτητα του Avangard, του υπερσύγχρονου βλήματος της Ρωσίας, μπορεί να ξεπεράσει τα 30.000 χλμ/ώρα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Γιούρι Μπορίσοφ.

Λίγο είναι γνωστά για το βλήμα που δοκιμάστηκε επιτυχώς από το ρωσικό στρατό την Τετάρτη — ουσιαστικά ολοκληρώνοντας τις δοκιμές του. Ωστόσο, ο κ. Μπορίσοφ αποκάλυψε κάποια στοιχεία του πυραύλου, δηλώνοντας στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 ότι η τελευταία δοκιμή απέδειξε πως το βλήμα μπορεί να ταξιδέψει με την εκπληκτική ταχύτητα των 27 Mach, η οποία ισούται με περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα ανά ώρα ή 19.037 μίλια ανά ώρα.

Η εξαιρετική ικανότητα ελιγμών καθιστά τον Avangard έναν από τους πιο δύσκολους στόχους, εξήγησε ο Μπορίσοφ: «Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα βλήμα που να μπορεί να φτάσει τέτοιες ταχύτητες και να τον καταρρίψει».

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί η τροχιά του βλήματος, το οποίο ουσιαστικά δεν επιτρέπει σε κανένα εχθρικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας να τον αναχαιτίσει. «Κάθε αντιπυραλικό σύστημα καθίσταται άχρηστο, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και να χτυπηθεί το βλήμα», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT, ο στρατός δήλωσε προηγουμένως ότι ο πύραυλος Avangard εκτοξεύθηκε από την περιοχή του Ντομπαρόφσκι στη νότια Ρωσία και στόχευσε την περιοχή δοκιμών Κούρα, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα. Ο πύραυλος πραγματοποίησε ελιγμούς κατά την διάρκεια της πτήσης και έπληξε με ακρίβεια τον στόχο του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Τα συστήματα αυτού του τύπου διαθέτουν μια πολεμική κεφαλή που μπορεί να εισέλθει στην ατμόσφαιρα με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα. Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία θεωρούνται οι χώρες που διαθέτουν τα πιο προηγμένα συστήματα σε αυτή την κατηγορία όπλων, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι οδηγεί την κούρσα με το Avangard.

Tags:
αντιπυραυλικό σύστημα, πύραυλος, Avangard, Γιούρι Μπορίσοφ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK