05:20 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Sputnik

Η Μόσχα καταδικάζει τις βρετανικές ενέργειες με δημοσίευση λίστας εργαζομένων του Sputnik

© Sputnik / Konstantin Chalabov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα καταδικάζει τις βρετανικές ενέργειες με τη δημοσίευση προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων στο γραφείο του πρακτορείου Sputnik στο Εδιμβούργο.

Η Μόσχα καταδίκασε τις ενέργειες της Βρετανίας κατά του Sputnik και του RT αναφορικά με τη δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων δημοσιογράφων που εργάζονται στα εν λόγω ΜΜΕ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Έχουμε μια αρνητική στάση απέναντι σε αυτό και, στην πραγματικότητα, έχουμε εκφράσει την απόλυτη έλλειψη κατανόησης και απογοήτευση σε διάφορα επίπεδα αναφορικά με αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο όσον αφορά τους δημοσιογράφους, το Sputnik και το RT», επισήμανε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο κατανοεί τη δημοσίευση των δεδομένων δημοσιογράφων της Βρετανίας σε ρωσικά ΜΜΕ ως απάντηση, όμως αυτό που έκαναν οι «Times» είναι άνευ προηγουμένου, τόνισε ο Πεσκόφ.

«Όχι, το αντιμετωπίζουμε με κατανόηση», σημείωσε, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της Βρετανίας ήταν «απολύτως άνευ προηγουμένου, δεν ακολουθούν τους κανόνες πολιτισμού, δεν ακολουθούν τους γενικούς κανόνες συμπεριφοράς στα μέσα ενημέρωσης, δεν ακολουθούν τις αρχές της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και, κυρίως, προκαλεί άμεση απειλή για την ασφάλεια αυτών των ατόμων που εργάζονται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου ήρθε αφότου οι «Times» δημοσίευσαν στις 23 Δεκεμβρίου μια λίστα με δημοσιογράφους που εργάζονται στο βρετανικό γραφείο του Sputnik στο Εδιμβούργο, καθώς και τις θέσεις που αυτοί έχουν.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η αρμόδια αρχή επικοινωνιών στη Βρετανία (Ofcom) είχε ανακοινώσει ότι το RT είχε παραβιάσει τους κανόνες εκπομπής του ρυθμιστικού φορέα καθώς δεν κατάφερε να προσφέρει αμερόληπτη κάλυψη ειδήσεων σε επτά προγράμματα που προβλήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μια απόφαση για την οποία το RT εξέφρασε την απογοήτευσή του. Η ίδια αρχή δήλωσε ότι εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Tags:
ΜΜΕ, RT, Sputnik, Ντμίτρι Πέσκοφ, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK