01:04 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται κατηγορηματικά να κλείσει το BBC στη Ρωσία αν το Λονδίνο προσπαθήσει να φιμώσει με οποιοδήποτε τρόπο το Russia Today.

Σε περίπτωση που το Λονδίνο επιχειρήσει να κλείσει το RT στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόμοια μέτρα θα ληφθούν σε σχέση με το BBC στη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα τόνισε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μόσχα καταδικάζει τις βρετανικές ενέργειες με δημοσίευση λίστας εργαζομένων του Sputnik

«Έχει ασκηθεί σοβαρή πίεση στο κανάλι RT, καθώς κερδίζει δημοτικότητα εδώ. Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν και θέλουν να έχουν μια εναλλακτική άποψη. Τότε άρχισε η πίεση στο κανάλι.Δεν μπορούν να το κλείσουν καθότι αν απαγορευτεί το RT εδώ στο Λονδίνο, παρόμοια μέτρα θα ληφθούν σε σχέση με το BBC στη Ρωσία », δήλωσε ο Γιακοβένκο στο Ρωσία 24.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η αρμόδια αρχή επικοινωνιών στη Βρετανία (Ofcom) είχε ανακοινώσει ότι το RT είχε παραβιάσει τους κανόνες εκπομπής του ρυθμιστικού φορέα καθώς δεν κατάφερε να προσφέρει αμερόληπτη κάλυψη ειδήσεων σε επτά προγράμματα που προβλήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μια απόφαση για την οποία το RT εξέφρασε την απογοήτευσή του.

Η ίδια αρχή δήλωσε ότι εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ: Το BBC παράγει «Fake Νews», προσπαθώντας να μας ενοχοποιήσει

Tags:
RT, BBC, Λονδίνο, Μόσχα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK