03:26 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη χαιρέτισε την απόφαση και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονταν στη Συρία χωρίς τη συναίνεση της Δαμασκού.

Ο Βασίλι Νεμπένζια μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, χαιρέτισε την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την Συρία, τονίζοντας τον παράνομο χαρακτήρα της ανάπτυξης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα.

«Η απόσυρση ξένων δυνάμεων από τη Συρία, που εγκαταστάθηκαν στη χώρα χωρίς τη συναίνεση της Δαμασκού, είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Ο Νεμπένζια πρόσθεσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα επιτρέψει στη χώρα να ανακτήσει την κυριαρχία της και θα συμβάλει στην επίλυση και άλλων ζητημάτων όπως την αδιέξοδο κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον προσφυγικό καταυλισμό στο Ρουκμπάν. Είπε επίσης, ότι η ανάκτηση του ελέγχου στις περιοχές γύρω από το Αλ Τανφ θα επιτρέψει στη συριακή κυβέρνηση να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στον καταυλισμό και να βοηθήσει έτσι τους κατοίκους που βρίσκονται εκεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους εφόσον το επιθυμούν.

Ο Ρώσος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, σημείωσε επίσης ότι η ανάκτηση του ελέγχου στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ από τον Συριακό στρατό θα οδηγήσει στην πλήρη εξάλειψη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία στις 19 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο στόχος των στρατευμάτων στη χώρα για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους έχει επιτευχθεί και συνεπώς μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σχετικά:

Εγκλήματα πολέμου μπορεί να αποκαλυφθούν με την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία
Το Πεντάγωνο ενέκρινε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία
Υπεγράφη η διαταγή για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία
Tags:
Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, Συρία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK