06:55 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
North Korean leader Kim Jong Un, right, talks with South Korean President Moon Jae-in at the border village of Panmunjom in the Demilitarized Zone, South Korea, Friday, April 27, 2018

Συχνότερες συναντήσεις με τον ηγέτη της Νότιας Κορέας επιθυμεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν

© AP Photo / Korea Summit Press Pool
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σε επιστολή του στον πρόεδρο της Ν. Κορέας αναφέρει ότι λυπάται που δεν κατάφερε να επισκεφτεί τη Σεούλ εντός του 2018.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2019, θα πυκνώσουν οι συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Συγκεκριμένα, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας στην οποία εκφράζει τη λύπη του που δεν κατάφερε να επισκεφτεί τη Σεούλ εντός του 2019 και εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύνοδος που θα διεξαχθεί το νέο έτος, θα φέρει ειρήνη και ευημερία στην περιοχή.

«Η Σύνοδος μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας τον επόμενο χρόνο, να φέρει ειρήνη και ευημερία στην Κορεατική Χερσόνησο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ο βορειοκορεάτης ηγέτης επιθυμεί οι συναντήσεις αυτές να οδηγήσουν σε περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο.

Το 2018, έγιναν τρεις ιστορικές συναντήσεις του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.
Οι χώρες υπέγραψαν σύμφωνο με το οποίο δεσμεύονται να απέχουν από επιθετικές ενέργειες και από στρατιωτικές εμπλοκές.

Οι δυο ηγέτες, συμφώνησαν επίσης ότι η Πιονγκγιανγ θα επιχειρήσει να προωθήσει την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου. Ως αντάλλαγμα ΗΠΑ και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να σταματήσουν τα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τερματιστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βορείου Κορέας.

Σχετικά:

Τραμπ: Έγινε πρόοδος στο ζήτημα της Β. Κορέας, προσβλέπω στην επόμενη συνάντηση με τον Κιμ
Πομπέο: Ελπίζουμε σε μία δεύτερη συνάτηση Τραμπ- Κιμ στις αρχές του 2019
Η ενυδατική μάσκα Κιμ Γιονγκ Ουν μοσχοπούλησε αλλά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις
Tags:
αποπυρηνικοποίηση, Μουν Τζε-ιν, Κιμ Γιονγκ Ουν, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK