01:40 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
WADA

Τόμας Μπαχ: Η ρωσική ολυμπιακή επιτροπή έχει ήδη τιμωρηθεί

© AFP 2019 / Marc BRAIBANT
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει ήδη τιμωρηθεί για το φερόμενο κρατικό πρόγραμμα ντόπινγκ στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

«Στην Πγιονγκτσάνγκ, τιμωρήσαμε τη συστηματική χειραγώγηση του συστήματος αντιντόπινγκ στη Ρωσία κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι 2014. Η ΔΟΕ επέβαλε κυρώσεις στις εμπλεκόμενες οντότητες ανάλογα με το επίπεδο ευθύνης τους… Με την αναστολή συμμετοχής της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πγιονγκτσάνγκ το 2018, η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή έχει λάβει τις κυρώσεις της », δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Νωρίτερα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) δήλωσε ότι η Ρωσία δεν είχε παράσχει στοιχεία από το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας εώς τις 31 Δεκεμβρίου, η οποία είχε οριστεί ως προθεσμία.

Το ρωσικό σύστημα αντιντόπινγκ βρίσκεται υπό αναθεώρηση εν μέσω του σκανδάλου για το φερόμενο κρατικό πρόγραμμα ντόπινγκ στη χώρα, το οποίο οδήγησε σε ορισμένες κυρώσεις εναντίον ρώσων αξιωματούχων και αθλητών. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αντικρούσει τους ισχυρισμούς για το κρατικό πρόγραμμα ντόπινγκ, ενώ παραδέχθηκαν ότι τα ρωσικά αθλήματα είχαν κάποια προβλήματα με το ζήτημα των καταχρήσεων.

Tags:
ντόπινγκ, ρωσική ολυμπιακή επιτροπή, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, Τόμας Μπαχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK