02:06 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Σημαία της Βόρειας Κορέας.

Η Νότια Κορέα επιβεβαιώνει την εξαφάνιση του Βορειοκορεάτη διπλωμάτη στην Ιταλία

© AFP 2019 / Greg Baker
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσαν ότι ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία, Γιο Σονγκ-γκιλ εξαφανίστηκε μαζί με τη σύζυγό του τον Νοέμβριο.

Επιβεβαιώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νότιας Κορέας ότι ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στην Ιταλία, Γιο Σονγκ-γκιλ εξαφανίστηκε χωρίς να δώσει σημαδια ζωής μαζί με τη σύζυγό του από τότε που άφησε την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσιεύματα νοτιοκορεάτικων ΜΜΕ.

Η εφημερίδα της Νότιας Κορέας JoongAng Ilbo ανέφερε νωρίτερα ότι ο Γιο αναζητούσε άσυλο για τον εαυτό του και την οικογένειά του σε κάποια χώρα της ΕΕ.

«Η NIS [Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών] δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον διπλωμάτη ενώ δεν υπήρξε προσπάθεια επικοινωνίας από αυτόν από αυτόν για τους τελευταίους δύο μήνες», δήλωσαν οι αρμόδιοι, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ωστόσο, η υπηρεσία πληροφοριών δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ότι ο Jo προσπάθησε να αποκτήσει άσυλο σε τρίτη χώρα, σύμφωνα με την έδρα των μέσων ενημέρωσης.

Tags:
πρέσβης, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK