02:21 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Διαδηλωτές στο Μεξικό

Μεξικό σε ΗΠΑ: Αίτημα για έρευνα σχετικά με τη ρίψη δακρυγόνων σε μετανάστες

© AP Photo / Rodrigo Abd
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι μεξικανικές αρχές απέστειλαν επίσημο αίτημα για τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας σχετικά με τη ρίψη δακρυγόνων την 1η Ιανουαρίου και την 25η Νοεμβρίου. Τι αναφέρεται στο διπλωματικό έγγραφο.

Διπλωματικό έγγραφο, με το οποίο ζητάει τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τη χρήση δακρυγόνων στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού την 1η Ιανουαρίου και την 25η Νοεμβρίου, έστειλαν στην Ουάσιγκτον οι μεξικανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι αμερικανικές αρχές έριξαν δακρυγόνα σε μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα αμερικανικά σύνορα. Αντίστοιχο συμβάν έλαβε χώρα και στις 25 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ανάμεσα στο πλήθος των μεταναστών συγκαταλέγονταν και πολλά παιδιά, τα οποία επηρεάστηκαν από τους καπνούς.

Στο σχετικό έγγραφο επισημαίνεται επίσης, η δέσμευση του Μεξικού για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την ασφάλεια όλων των μεταναστών.

Διαβεβαιώνεται επιπλέον, ότι η μεξικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει τη συνεργασία με στόχο τη διευθέτηση όλων των μεταναστευτικών ζητημάτων, αναγνωρίζοντας και το δικό της μερίδιο ευθύνης.

Σχετικά:

Δακρυγόνα σε μετανάστες από τις αμερικανικές αρχές στα σύνορα με το Μεξικό
Μερικό «λουκέτο» βάζει η αμερικανική κυβέρνηση εν μέσω κόντρας για το τείχος στο Μεξικό
Ο Τραμπ πιέζει τη Γερουσία να ψηφίσει υπέρ του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό
Tags:
δακρυγόνο, μετανάστες, ΗΠΑ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK