21:50 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Χάκερ πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέση

Μαζική επίθεση χάκερ κατά πολιτικών στη Γερμανία, στο στόχαστρο και η Μέρκελ

CC0 / TheDigitalArtist
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Προσωπικά δεδομένα και ευαίσθητα έγγραφα πολιτικών και άλλων διάσημων προσώπων στη Γερμανία διέρρευσαν στο διαδίκτυο, μετά από επίθεση χάκερ. Μεταξύ των θυμάτων και η Μέρκελ.

Θύματα επίθεσης χάκερ φαίνεται να έχουν πέσει εκατοντάδες Γερμανοί πολιτικοί, με προσωπικά δεδομένα και έγγραφα να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Οι χάκερ δημοσιοποίησαν στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμούς κινητών τηλεφώνων και διευθύνσεις των πολιτικών, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB. Δημοσιεύονται, επίσης, ηλεκτρονικά μηνύματα και στοιχεία τραπεζικών καρτών πολιτικών, καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων.

Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι όλα τα κόμματα στη γερμανική Βουλή, Μπούντεσταγκ, εκτός από το AfD.

Ασαφές παραμένει προς το παρόν ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Ωστόσο, η δημοσίευση των ευαίσθητων εγγράφων δεν έγινε βάση συστήματος, αλλά σύμφωνα με το γερμανικό ΜΜΕ «Tagesschau», οι δράστες δημοσιοποίησαν ό,τι κατάφεραν να υποκλέψουν. Ορισμένα έγγραφα είναι αρκετών ετών.

Οι ιντερνετικές συνδέσεις για τα έγγραφα φαίνεται να δημοσιεύτηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο Twitter. Παρόλα αυτά, μόλις τώρα έγινε γνωστή η διαρροή.

Όπως αναφέρει η «Bild» από την επίθεση επηρεάζεται και ο πρόεδρος της χώρας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Θύμα έπεσε επίσης και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καθώς μεταξύ των δεδομένων που διέρρευσαν περιλαμβάνεται η διεύθυνση e-mail της Μέρκελ από την καγκελαρία και το CDU, ένας αριθμός φαξ και πολλές επιστολές από και προς την ίδια, σύμφωνα με το πρακτορείο dpa.

Από την επίθεση δεν επηρεάστηκαν μόνο πολιτικοί, καθώς και άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα της Γερμανίας, όπως celebrities και δημοσιογράφοι.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση «σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά», ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα», ανέφερε η BSI.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως «πολύ σοβαρό» το περιστατικό.

Η εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι στην επίθεση των χάκερ δεν περιλαμβάνονται ευαίσθητες πληροφορίες και έγγραφα της καγκελαρίας.

Tags:
διαρροή, επίθεση, χάκερ, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, Άνγκελα Μέρκελ, Βερολίνο, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK