22:54 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο

Ποροσένκο: Στην Τουρκία για να λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας

© Sputnik / Mikhail Palinchak/Ukrainian Presidential Press Office
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O Πέτρο Ποροσένκο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, όπου θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα τον συνοδεύει ο πρόεδρος του ουκρανικού Κοινοβουλίου.

Στην Τουρκία θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ευελπιστώντας να λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας για τη νέα Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Στις 5 και 6 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του ουκρανικού κοινοβουλίου, μαζί με αντιπροσωπεία, της οποίας θα ηγείται ο Πέτρο Ποροσένκο, θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Ουκρανός πρόεδρος θα έχει συνάντηση τόσο με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι την Κυριακή θα λάβουν τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας, μετά την κοινή προσευχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του επικεφαλής της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας, Επιφάνιου.

Στις 15 Δεκεμβρίου, στο Κίεβο διεξήχθη το «ενωτικό συμβούλιο», έπειτα από πρωτοβουλία του Ποροσένκο και του Βαρθολομαίου, με τον Επιφάνιο να εκλέγεται επικεφαλής της νέας «αυτοκέφαλης εκκλησίας».

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», έχει κάνει λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος», ενώ έχει υπογραμμίσει τις καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια Χριστιανούς της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Σχετικά:

«Ναι, λάβαμε σημαντική στήριξη από τις ΗΠΑ» παραδέχεται ο Επιφάνιος
Tags:
ουκρανική εκκλησία, σχισματική εκκλησία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Επιφάνιος, Πέτρο Ποροσένκο, Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK