02:25 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Νέα έγγραφα και τιμολόγια του χρηματοδοτούμενου από τη Βρετανία «Integrity Initiative» δημοσιεύσαν οι Anonymous. Σε αυτά αναλύονται οι δραστηριότητες των Εργατικών και του Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς και του ρωσικού RT.

Νέα σειρά εγγράφων και τιμολογίων δημοσίευσαν οι Anonymous, με την ομάδα των ακτιβιστών του διαδικτύου να ισχυρίζονται ότι αποτελούν αποδείξεις πώς το κρατικά χρηματοδοτούμενο «Integrity Initiative» στη Βρετανία αναλύει τις δραστηριότητες του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος και του ηγέτη του Τζέρεμι Κόρμπιν, καθώς και του ρωσικού Μέσου RT, με τη χρήση των χρημάτων των Βρετανών φορολογούμενων.

Τα έγγραφα αφορούν την κάλυψη του περιστατικού δηλητηρίασης στο Σάλσμπερι και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολική και συγκεκριμένα στη Συρία.

Το βρετανικό υπ. Εξωτερικών είχε αναγνωρίσει την αυθεντικότητα των εγγράφων που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη χρονιά σχετικά με την παρέμβαση του Λονδίνου στις υποθέσεις των χωρών της ΕΕ και τη διεξαγωγή ενός πολέμου πληροφόρησης εναντίον της Ρωσίας.

Τα τιμολόγια που δημοσιεύτηκαν από τους Anonymous αργά το βράδυ της Παρασκευής χρονολογούνται από τις 15, 18 και 21 Απριλίου. Εκδόθηκαν για «μια έκθεση στην εκστρατεία ενημέρωσης RT για το Integrity Initiative». Η έκθεση που επίσης δημοσιεύτηκε από τους Anonymous χρονολογείται από τις 9 Απριλίου.

«Έχουμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι πρέπει να διεξάγει μια ειλικρινή και διαφανή έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα του Integrity Initiative και του Ινστιτούτου Κρατικών Υποθέσεων. Ωστόσο, σήμερα μπορούμε να δούμε μόνο κάποιες περίεργες δικαιολογίες και απόπειρες των πολιτικών για να την αποσιώσουν όλα», ανέφεραν οι χάκερ σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στον ιστότοπο CyberGuerrilla Collective.

Η ομάδα των Anonymous δήλωσε ότι τα έγγραφα έδειξαν τις δραστηριότητες του Integrity Initiative όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και σε Αρμενία, Κίνα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία, Νιγηρία, Σερβία, Ελβετία και ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από τους χάκερ ονομάζεται «πλαστή απόδειξη της παρέμβασης της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της Ολλανδίας».

Επιπλέον, οι Anonymous δήλωσαν ότι το Integrity Initiative είχε εμπλακεί σε μια επιχείρηση ενημέρωσης σχετικά με τη δηλητηρίαση του Ρώσου Σεργκέι Σπρίπαλ και της κόρης του Γιούλια με τη χρήση στρατιωτικού νευρικού πράκτορα στην πόλη Σάλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με τους χάκερ, το βρετανικό Integrity Initiative έχει προσλάβει την εταιρεία Harod Associates για να παρακολουθεί δημοσιεύσεις σχετικά με το ζήτημα σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, κωδικοποιώντας την έκθεση «Operation Iris».

Η ομάδα των χάκερ δημοσίευσε την πρώτη δέσμη εγγράφων σχετικά με τις δραστηριότητες του Integrity Initiative, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ινστιτούτο Κρατικών Υποθέσεων τον Νοέμβριο. Οι Anonymous ανέφεραν ότι το πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε το 2015, χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το ΝΑΤΟ, το Facebook και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ίδια ομάδα περιέγραψε την πρωτοβουλία ως μια «μυστική υπηρεσία πληροφοριών μεγάλης κλίμακας» που δημιουργήθηκε από το Λονδίνο για να «εξουδετερώσει τη ρωσική προπαγάνδα».

Οι Anonymous ισχυρίστηκαν επίσης ότι το Integrity Initiative περιελάμβανε συγκεκαλυμμένες δομές για να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, οι Κάτω Χώρες, η Λιθουανία, η Νορβηγία, η Σερβία, η Ισπανία και το Μαυροβούνιο.

Tags:
υπόθεση Σκριπάλ, Integrity Initiative, RT, Anonymous, Σκριπάλ, Τζέρεμι Κόρμπιν, Σάλσμπερι, Ηνωμένο Βασίλειο, Συρία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK