18:14 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το RT θεωρείται ως «η πιο αξιόπιστη πηγή που δίνει την "άλλη όψη του γεγονότος"» επισημαίνεται στις εκθέσεις του το «Integrity Initiative» που διέρρευσαν από τους Anonymous.

Από τα νέα έγγραφα και αποδείξεις που δημοσίευσαν οι Anonymous σχετικά με το «Integrity Initiative» περιλαμβάνονται αναφορές στις δραστηριότητες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik και του RT.

Συγκεκριμένα, η ομάδα χάκερ αποκάλυψε έγγραφα που σύμφωνα με την ίδια αποτελούν αποδείξεις ότι το Integrity Initiative αναλύει τις δραστηριότητες του RT χρησιμοποιώντας χρήματα Βρετανών φορολογούμενων.

Την Παρασκευή, οι Anonymous δημοσίευσαν τα αντίγραφα αποδείξεων για πληρωμές συνολικά 1.000 λιρών, αποδείξεις που εκδόθηκαν από τον Jassar Jamal Al-Tahat από το Αμμάν της Ιορδανίας για μια «έκθεση σχετικά με τη μιντιακή εκστρατεία του RT για το Integrity Initiative».

Η ίδια ομάδα δημοσιοποίησε επίσης δύο εκθέσεις για τις δραστηριότητες του RT. Μια εξ αυτών που συντάχθηκε από τον Al-Tahat, αφορά μια εκτίμηση για το RT σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Η άλλη ο συγγραφέας της οποίας δεν αναφέρεται, είναι αφιερωμένη στις αρχές της διάδοσης ειδήσεων μέσω των κοινωνικών δικτύων και την αναγνώριση της επιτυχίας των RT και Sputnik στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι χάκερ αποκαλούν την πρώτη έκθεση ως «Σχέδια για αντιπαράθεση με το RT» και τη δεύτερη ως «Λόγους για τους οποίους αντιτίθενται στο RT».

Η μία έκθεση χρονολογείται από τον Απρίλιο, ενώ η ημερομηνία σύνταξης της άλλης έκθεσης δεν αναγράφεται. Οι αποδείξεις χρονολογούνται στις 15, 18 και 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, «το RT θεωρείται σήμερα η πιο αξιόπιστη πηγή που δίνει την "άλλη όψη του γεγονότος" και ταιριάζει με τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι ντόπιοι διανοούμενοι είχαν για καιρό αντιμετωπίσει την κυριαρχία της δυτικής αφήγησης και "το βασικό τους ενδιαφέρον τώρα είναι να δουν μια διαφορετική πλευρά"».

Ο συντάκτης της έκθεσης επισήμανε επίσης «ένα περιθώριο αποδοχής και ανοχής των επαγγελματικών ελλείψεων που δεν απολαμβάνουν τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Το άλλο έγγραφο περιγράφει λεπτομερώς την επιτυχία των RT και Sputnik στα κοινωνικά δίκτυα εν μέσω της «αυξανόμενης δυσπιστίας των Δυτικών στα δυτικά μέσα ενημέρωσης».

Tags:
χάκερ, Sputnik, RT, Anonymous, Integrity Initiative, Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK