01:32 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η παράδοση του Τόμου αυτοκεφαλίας στη «νέα εκκλησία» αποτελεί μη κανονική κίνηση που θα φέρει μόνο προβλήματα και διαίρεση στην Ουκρανία.

Η παράδοση του Τόμου αυτοκεφαλίας στη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, αποτελεί μη κανονική κίνηση που θα φέρει μόνο προβλήματα και διχασμό στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βασίλι Ανισίμοφ, επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μιλώντας στο Sputnik.

Νωρίτερα, σήμερα, Σάββατο, ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος προχώρησε στην υπογραφή του Τόμου για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στη λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, στο πλαίσιο τελετής με την παρουσία πολιτικών της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων ο Πέτρο Ποροσένκο, και του «μητροπολίτη» Επιφάνιου.

«Παραδοσιακά, τα προβλήματα συμβαίνουν πάντα στην Ουκρανία το βράδυ πριν από τα Χριστούγεννα. Η υπογραφή (του Τόμου) και η κίνηση αυτή δε θα φέρει τίποτα άλλο παρά προκλήσεις και διαμάχες στην Ουκρανία. Θεωρούμε αυτές τις ενέργειες ως μη κανονικές και παράνομες, όπως ορίζεται στις αποφάσεις της Συνόδου της UOC (σ.σ. Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία). Η κίνηση αυτή θα φέρει μόνο προβλήματα, διχασμό και αμαρτία στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ανισίμοφ.

Από τη μεριά του, ο αρχιεπίσκοπος Κλίμεντ Βετσέρια δήλωσε στο Sputnik ότι η παράδοση Τόμου αυτοκεφαλίας στη «νέα εκκλησία» ήταν βαριά παραβίαση όλων των πατερικών και αποστολικών κανόνων.

«Οι Εκκλησίες δε δημιουργούνται από πατριάρχες και προέδρους. Η Εκκλησία δημιουργείται από τον Θεό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να δημιουργεί νέες Εκκλησίες. Ό,τι κάνει ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης είναι μια βαριά παραβίαση όλων των πατερικών και αποστολικών κανόνων που ακολουθεί η Εκκλησία για 2.000 χρόνια», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Βετσέρια.

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας, σχολιάζοντας την ίδρυση της «νέας εκκλησίας», έχει κάνει λόγο για «νομιμοποίηση του σχίσματος», ενώ έχει υπογραμμίσει τις καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια Χριστιανούς της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Θέμα:
Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας (99)

Σχετικά:

Ποροσένκο: Στην Τουρκία για να λάβει τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας
Tags:
αυτοκεφαλία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Μόσχας), Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ουκρανία, Κωνσταντινούπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK