10:48 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O στρατός της αφρικανικής χώρας φέρεται να έχει καταλάβει τον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός «Εθνικού Συμβουλίου Αποκατάστασης». Πληροφορίες για σύλληψη των πραξικοπηματιών.

Στρατιωτικό πραξικόπημα φέρεται να λαμβάνει χώρα στη Γκαμπόν, με τον στρατό να αναλαμβάνει τα ηνία του αφρικανικού κράτους, επικαλούμενος την ασθένεια του προέδρου Αλί Μπόνγκο.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του «RFI», ο στρατός έχει καταλάβει τον δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός «Εθνικού Συμβουλίου Αποκατάστασης».

«Το πρωτοχρονιάτικο μήνα του προέδρου Αλί Μπόνγκο ενισχύει τις αμφιβολίες για την ικανότητά του να αντεπεξέρχεται στις ευθύνες των καθηκόντων του» διαμήνυσε εκπρόσωπος του στρατού, σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι εντός των επόμενων λίγων ωρών θα δημιουργηθεί ένα «Εθνικό Συμβούλιο Αποκατάστασης», το οποίο θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρέσβης της Γκαμπόν στο Παρίσι, διαμήνυσε ότι οι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί. Την ίδια ώρα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις συλλήψεις.

«Η κυβέρνηση παραμένει στη θέση της, οι θεσμοί παραμένουν στη θέση τους» δήλωσε, επικουρικά, ο εκπρόσωπος της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης.

​Ο πρόεδρος της Γκαμπόν, Αλί Μπόνγκο, εισήχθη σε νοσοκομείο του Ριάντ, στις 24 Οκτωβρίου, έπειτα από καρδιακό έμφραγμα. Σύμφωνα με το «RFI», αυτή τη στιγμή φέρεται να νοσηλεύεται σε νοσοκομειακό ίδρυμα στο Μαρόκο.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό 80 ατόμων στη Γκαμπόν, εξέλιξη οποία συνδέεται με την κοινωνική αναταραχή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Tags:
πραξικόπημα, στρατός, Ντόναλντ Τραμπ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκαμπόν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK