00:15 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πλοίο του αμερικανικού ναυτικού πλέει στη Νότια Σινική Θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή των νησιών Παρασέλ, με το Πεκίνο να καλεί την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις προκλήσεις.

Στη Νότια Σινική Θάλασσα, μόλις 12 ναυτικά μίλια από το σύμπλεγμα των νησιών Παρασέλ, πλέει το πλοίο του αμερικανικού ναυτικού «USS McCampbell», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κινεζικής κυβέρνησης.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να σταματήσουν αμέσως αυτού του είδους την πρόκληση» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, κληθείς να σχολιάσει τις αμερικανικές κινήσεις.

Κατά τον ίδιο, το «USS McCampbell» έχει εισέλθει στα θαλάσσια ύδατα των νησιών Παρασέλ, χωρίς την άδεια του Πεκίνου.

Στο σημείο έχει σπεύσει και κινεζικό πλοίο, το οποίο απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς το αμερικανικό πλοίο, ζητώντας να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε, επιπλέον, την Ουάσιγκτον να σταματήσει αυτές τις προκλητικές ενέργειες, ενώ υπογράμμισε ότι το Πεκίνο διατηρεί το δικαίωμα λήψης όλων των απαιτούμενων μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας.

Για πολλά χρόνια, η Νότια Σινική Θάλασσα αποτελεί ζώνη διαμάχης, λόγω των εδαφικών διεκδικήσεων μίας σειράς ασιατικών κρατών στο Αρχιπέλαγος Σπάρτλυ και στα Νησιά Παρασέλ. Βιετνάμ, Κίνα, Μαλαισία, Φιλιππίνες και Μπρουνέι ερίζουν για την κυριαρχία αυτών των θαλάσσιων περιοχών, οι οποίες φέρεται να είναι πλούσιες σε κοιτάσματα πετρελαίου και μετάλλων. 

Tags:
πλοία, Νότια Σινική Θάλασσα, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK