10:42 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η WADA θα εξετάσει την κατάσταση συμμόρφωσης με τον κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ της RUSADA, ανεξάρτητα από την επίσκεψη στο εργαστήριο στη Μόσχα, όπως είπε ο επικεφαλής της WADA, Κρεγκ Ρέντι.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, WADA, θα εξετάσει σύντομα την κατάσταση της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ RUSADA, ανεξάρτητα από το εάν η επίσκεψη στο εργαστήριο στη Μόσχα θα αποδώσει καρπούς, οδηγώντας στην εξασφάλιση στοιχείων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της WADA, Κρεγκ Ρέντι. 

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του, η αποστολή αυτής της εβδομάδας στη Μόσχα δεν έχει σκοπό μόνο να ακολουθήσει την ορθή διαδικασία. Αν η αποστολή είναι επιτυχημένη, όπως είπε, και οδηγήσει στην απόκτηση στοιχείων, θα βάλει τέλος σε ένα αδιέξοδο. Αυτά, συμπλήρωσε ο ίδιος, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της WADA βραχυπρόθεσμα αναμένεται να εξετάσει το εάν η RUSADA πρέπει να διατηρήσει το status συμμόρφωση με τον κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Την 1η Ιανουαρίου, η WADA είχε αναφέρει ότι η Ρωσία δεν της παρείσχε πρόσβαση στα στοιχεία του εργαστηρίου της στη Μόσχα, εντός της προθεσμίας που είχε καθοριστεί. Όπως είπε, η αρμόδια επιτροπή για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης (CRC) θα παρουσίαζε τις συστάσεις της στην Εκτελεστική Επιτροπή της WADA σχετικά με την κατάσταση όσον αφορά στην RUSADA μετά τα μέσα Ιανουαρίου. 

Tags:
αντιντόπινγκ, RUSADA, WADA, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK