14:40 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ιρανή διπλώνει την εθνική σημαία της χώρας της καθώς περνά δίπλα από γκράφιτι με αντιαμερικανικό μήνυμα

Κυρώσεις της Κομισιόν εναντίον των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν

© AFP 2019 / BEHROUZ MEHRI
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, προχώρησε στην έγκριση ενός νέου «πακέτου» κυρώσεων, λόγω της φερόμενης εμπλοκής της Τεχεράνης σε υπόθεση σχεδίασης δολοφονίας.

Την ενεργοποίηση «πακέτου» κυρώσεων εις βάρος των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν για τη φερόμενη εμπλοκή τους σε απόπειρα δολοφονίας, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Σημαντική ημέρα για την εξωτερική πολιτική της Ευρώπης. Η Ε.Ε. μόλις συμφώνησε να ενεργοποιήσει κυρώσεις εις βάρος των ιρανικών υπηρεσιών πληροφοριών για υποθέσεις σχεδιασμού δολοφονίας σε ευρωπαϊκό έδαφος» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Άντερς Σάμουελσεν.

Και πρόσθεσε: «Αποτελεί (σ.σ. η απόφαση αυτή) ένα ισχυρό σήμα ότι η Ε.Ε. δεν θα αποδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορές στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος γύρος κυρώσεων στην Τεχεράνη αποτέλεσε αίτημα της Δανίας, η οποία κατηγορεί τις ιρανικές υπηρεσίες για τον φερόμενο σχεδιασμό δολοφονίας ενός ατόμου, σε δανέζικο έδαφος.

Η δολοφονία φέρεται να αφορούσε εξορισθέντα επικεφαλής αποσχιστικής ομάδας, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Ιράν.

Στον πλαίσιο αυτό, μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2018, η Δανία κάλεσε τον πρέσβη στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις. Είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός Νορβηγού πολίτη, με ιρανική καταγωγή, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. 

Σχετικά:

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν για τα σχέδια εκτόξευσης πυραύλων
Το Ιράν παρουσιάζει το σχέδιο μελλοντικού αερόπλοιου
Το Ιράν επιβεβαιώνει «πρόσφατη» πυραυλική δοκιμή
Tags:
μυστικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πληροφοριών, κυρώσεις κατά Ιράν, Κομισιόν, Δανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK