02:25 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Αστυνομικοί στη Γερμανία

Μαθητής που μένει με τους γονείς του ο χάκερ πίσω από επίθεση κατά πολιτικών στη Γερμανία

© Sputnik / Vladimir Pesnya
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο δράστης, 20χρονος γερμανός, δήλωσε ότι εντόπισε τα δεδομένα και έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για εκείνους που τον εκνεύριζαν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους».

Ο χάκερ που εξέθεσε λογαριασμούς εκατοντάδων γερμανών πολιτικών αποδείχτηκε ότι είναι μαθητής, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Φρανκφούρτης Γκέοργκ Ούνγκεφουκ.

Νωρίτερα, από το γραφείο του εισαγγελέα έγινε γνωστό ότι 20χρονος γερμανός, ήταν ο ύποπτος της διάδοσης προσωπικών πληροφορικών πολιτικών, δημοσιογράφων και δημοσίων προσώπων μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, ο ύποπτος άρχισε τη δράση του τον Δεκέμβριο.

«Μιλάμε για έναν νέο άντρα. Μένει με τους γονείς του και πάει σχολείο» δήλωσε ο εισαγγελέας. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο ύποπτος συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα και δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

«Ο ύποπτος ανακρίθηκε στις 7 Ιανουαρίου. Ο υπολογιστής και οι σκληροί δίσκοι δεσμεύτηκαν κατά τη διάρκεια ερευνών και εξετάζονται» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Η έρευνα δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι δεν υπήρχαν συνεργάτες και για την ώρα εκτιμάται ότι ο ύποπτος δρούσε μόνος του, τόνισε ο Ούνγκεφουκ.

«Σχετικά με το κίνητρο του δράστη, για την ώρα δεν μπορούμε να παρέχουμε κανένα στοιχείο, αλλά ο δράστης δήλωσε ότι εντόπισε τα δεδομένα και έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες για εκείνους που τον εκνεύριζαν με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους» σημείωσε ο εισαγγελέας.

Οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν, μεταξύ άλλων, τηλέφωνα, emails, αριθμούς πιστωτικών καρτών, φωτογραφίες και προσωπική αλληλογραφία.

Tags:
χάκερ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK