03:04 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
H βρετανική βουλή

Στις 15 Ιανουαρίου η κρίσιμη ψηφοφορία για το Brexit, παραμένει η πρόκληση για τη Μέι

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στα μέσα Ιανουαρίου θα αποφασίσουν οι Βρετανοί βουλευτές για το εάν θα δώσουν το «ok» στη συμφωνία που έφερε η Μέι, σε μια ψηφοφορία που θα καθορίσει τον τρόπο, με τον οποίο θα αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ.

Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit, την οποία η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είχε αναβάλλει τον προηγούμενο μήνα, «πυροδοτώντας» νέο γύρο αναταραχών γύρω από το «διαζύγιο» Βρετανίας — Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας ανακοινώθηκε επίσημα από τον εκπρόσωπο της Μέι. 

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα ασχοληθεί και πάλι με τη συμφωνία για το Brexit, στην οποία είχε καταλήξει η Μέι με τις Βρυξέλλες. Τον Δεκέμβριο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αποφάσισε να αναβάλλει την ψηφοφορία, υπό τον φόβο ότι δεν θα εξασφάλιζε την έγκριση των βουλευτών.

Πάντως, η Μέι, όπως διεβεβαιώσε σήμερα ο εκπρόσωπός της, εξακολουθεί να αναζητάει εγγυήσεις από την ΕΕ γύρω από τα σημεία που προκαλούν διαφωνίες στο θέμα του Brexit, σε μια προσπάθεια να καταστήσει πιο ελκυστική στα μάτια των Βρετανών βουλευτών τη συμφωνία. 

Παράλληλα, ο ίδιος αρνήθηκε ότι Βρετανοί αξιωματούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο παράτασης του Brexit, αν και ανέφερε ότι υπάρχουν Ευρωπαίοι που συζητούν το ζήτημα.

Άλλωστε, την αποφασιστικότητα της βρετανικής κυβέρνησης να δρομολογήσει το Brexit διεμήνυσε σήμερα και ο αρμόδιος υπουργός, Στέφεν Μπάρκλεϊ, σημειώνοντας ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου.

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι, ο πρωθυπουργός το έχει πει σε πολλές περιπτώσεις: Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου. Δεν αναζητούμε παράταση», είπε ο Μπάρκλεϊ, μιλώντας στο Sky News.

Tags:
Brexit, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τερέζα Μέι, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK