ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Γερουσιαστές των Δημοκρατικών δεν στήριξαν το νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Συρία, καθώς το λουκέτο στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνεχίζεται για 18η ημέρα.

«Πάγο» σε νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Συρία και τους συμμάχους της — Ρωσία και Ιράν — έβαλαν οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας των ΗΠΑ, εν μέσω του συνεχιζόμενου «λουκέτου» στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο, το οποίο αφορούσε την ενίσχυση της αμερικανικής ασφάλειας στη Μέση Ανατολή, έλαβε τη στήριξη μόλις 56 από των συνολικά 100 Γερουσιαστών. Για την έγκρισή του, απαιτούταν η θετική ψήφος 60 Γερουσιαστών.

Η απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος να μπλοκάρει το νομοσχέδιο, συνδέεται άρρηκτα με το «shutdown». Το Σάββατο, ο Γερουσιαστής του Μέριλαντ, Κρις βαν Χόλεν, είχε προειδοποιήσει ότι οι Δημοκρατικοί θα μπλοκάρουν την εξέταση οποιουδήποτε νομοσχεδίου, το οποίο δεν σχετίζεται με την επαναλειτουργία της κυβέρνησης. 

Υπενθυμίζεται ότι το ομοσπονδιακό «λουκέτο», το οποίο μετράει 18 ημέρες ζωής, επήλθε μετά την άρνηση των Δημοκρατικών να συναινέσουν στην εξασφάλιση κονδυλίου 5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι το οποίο μετ' επιτάσεως ζητάει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά:

Ο Τραμπ φέρεται να απειλεί με «λουκέτο» στην κυβέρνηση για «μήνες, ακόμα και χρόνια»
Χέιλι: Το Κογκρέσο δεν θα πρέπει να πληρώνεται όσο διαρκεί το «λουκέτο» στην κυβέρνηση
Τραμπ: Εξαιτίας των προεδρικών εκλογών του 2020, το «λουκέτο» στην κυβέρνηση των ΗΠΑ
Δεν τερματίζει το «λουκέτο» ο Τραμπ, ασφυκτικές πιέσεις για το τείχος στους Δημοκρατικούς
Tags:
κυρώσεις, Γερουσία ΗΠΑ, Αμερικανικό Κογκρέσο, Συρία, Ιράν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK