21:29 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για μια ενδεχόμενη ανταλλαγή της ρωσίδας Μαρία Μπούτινα που κρατείται στις ΗΠΑ και του Πολ Γουίλαν που κρατείται στη Ρωσία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος της Προεδρίας της Ρωσίας, επισήμανε σήμερα πως δεν γνωρίζει κάτι για μια πιθανή ανταλλαγή της Μαρία Μπούτινα, ρωσίδας υπηκόου που κρατείται στις ΗΠΑ και του Πολ Γουίλαν, αμερικανού που κρατείται στη Ρωσία.

«Δεν έχω ακούσει τέτοιου είδους δηλώσεις, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα… Η Ρωσία δεν χρησιμοποιεί ποτέ τους ανθρώπους ως πιόνια στο διπλωματικό παιχνίδι. Η Ρωσία ασχολείται με την αντικατασκοπεία όσον αφορά εκείνους που είναι ύποπτοι για κατασκοπεία, αυτό, ναι, γίνεται τακτικά Αλλά ποτέ κανείς στη Ρωσία δεν χρησιμοποίησε τους ανθρώπους όσο πιόνια», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους κληθείς να σχολιάσει μια πιθανή ανταλλαγή.

Ο εκπρόσωπος του ρώσου Προέδρου ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι ειδικές υπηρεσίες και το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είχαν κάνει δηλώσεις σχετικά με την κράτηση του Γουίλαν.

«Δεν έχω τίποτα να προσθέσω σε αυτό αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πρόσφατα, ο ρώσος δικηγόρος του Γουίλαν, Βλαντιμίρ Ζερεμπένκοφ, δήλωσε ότι θα μπορούσε να γίνει μια ανταλλαγή με τη Μαρία Μπούτινα, σύμφωνα με την ABC News.

Ο Πολ Γουίλαν, πρώην αμερικανός πεζοναύτης, ο οποίος εργαζόταν επίσημα ως διευθυντής ασφάλειας για μια εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, συνελήφθη στη Μόσχα στις 28 Δεκεμβρίου, και η FSB κατέθεσε αγωγή εναντίον του κατηγορώντας τον για κατασκοπεία.

Σχετικά:

Μόσχα: Οι ΗΠΑ ανάγκασαν την Μπουτίνα να αποδεχτεί τις κατηγορίες
Πούτιν: Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνωρίζουν την φερόμενη ως πράκτορα Μπουτίνα
ΗΠΑ: Η ρωσίδα Μαρία Μπουτίνα ζητά ακρόαση για να δηλώσει ένοχη
Αίτημα εξόδου της Μπουτίνα από την απομόνωση
Νέο αμερικανικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της Μπουτίνα
Αίτημα αποφυλάκισης της Μπουτίνα πριν τη δίκη υπέβαλε ο δικηγόρος της
Μόσχα: Μόνο Αμερικανοί εκπρόσωποι επισκέφθηκαν τον Γουίλαν που κρατείται για κατασκοπεία
Τριπλή υπηκοότητα για τον Πολ Γουίλαν που κατηγορείται για κατασκοπεία
Επίσημη ενημέρωση της Μόσχας για την κράτηση του Αμερικανού Γουίλαν
Tags:
κατασκοπεία, ανταλλαγή κρατουμένων, Πολ Γουίλαν, Μαρία Μπουτίνα, Ντμίτρι Πεσκόφ, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK