01:41 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην αποστρατικοποιημένη ζώνη

Η Σεούλ επιθυμεί συνεργασία με την Ουάσινγκτον για την άρση των κυρώσεων στην Πιονγκγιάνγκ

© AFP 2019 / Ed Jones
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αισιόδοξα τα μηνύματα από την Κορεατική χερσόνησο, καθώς ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν επιθυμεί να προωθήσει τη συνεργασία του με τις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα και μία επικείμενη επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σεούλ.

Η Νότια Κορέα επιδιώκει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και άλλες ενδιαφερόμενες χώρες για την άρση των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν.

«Θα διατηρήσουμε τη συνεργασία μας με τις ΗΠΑ και άλλες χώρες για την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος των διεθνών κυρώσεων… Πορευόμαστε στο δρόμο της ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο και θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ακόμη γρηγορότερα φέτος», ανέφερε ο Μουν στην ομιλία του για το νέο έτους, όπως μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Μουν υποστήριξε ότι θα υπάρξει «μια ακόμα πρόοδος» στην επίλυση της κρίσης στην Κορεατική Χερσόνησο στο εγγύς μέλλον, σημειώνοντας ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αναμένεται να συναντηθεί για δεύτερη φορά με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και να επισκεφθεί τη Σεούλ.

Διάφορες οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα ως απάντηση στις επανειλημμένες εκτοξεύσεις πυραύλων και σε πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Μουν Τζε-ιν, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK