09:53 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διεθνής ομάδα χάκερ Dark Overlord απειλεί την αμερικανική κυβέρνηση με διαρροές απόρρητων πληροφοριών που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους.

Νέα απόρρητα έγγραφα που αφορούν τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την 11η Σεπτεμβρίου 2001, φέρνει στο φως η ομάδα χάκερ Dark Overlord.

Οι χάκερ φέρονται να έχουν οικονομικά κίνητρα καθώς ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξαγοράσει τη μη δημοσίευση των απόρρητων αυτών δεδομένων.

Η ομάδα Dark Overlord, οι χάκερ που φέρονται να έχουν κλέψει απόρρητα αρχεία για την επίθεση στους δίδυμους πύργους, έδωσαν στη δημοσιότητα «κλειδιά» αποκρυπτογράφησης για ένα δεύτερο αρχείο εμπιστευτικών δεδομένων.

Η ίδια ομάδα κατηγορεί τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι τους εμποδίζουν από το να αποκαλύψουν την αλήθεια, και δίνουν πρόσβαση στην επόμενη παρτίδα αρχείων αφού έλαβαν το χρηματικό ποσό που ζητούσαν από ανθρώπους που είχαν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα για το ζήτημα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αποκρύπτουν την αλήθεια πια. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η προπαγάνδα τους θα συντριφθεί από τις αλήθειες για τις οποίες μιλάμε σήμερα», ανέφεραν οι χάκερ σε δήλωσή τους.

Το «Επίπεδο 2», όπως ονομάζεται το δεύτερο «πακέτο» εγγράφων περιλαμβάνει περισσότερα από 7.500 αρχεία. Ακριβώς όπως και το πρώτο, το οποίο αποκρυπτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, τα πρώτα αρχεία δεν κατάφεραν να παράσχουν κάποιο υλικό που να σχετίζεται με απόρρητες κυβερνητικές πληροφορίες για τις επιθέσεις.

Τα πρόσφατα δημοσιευθέντα έγγραφα αφορούν κυρίως την αλληλογραφία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που χειρίζονταν τα αιτήματα όσων σχετίζονταν με την τρομοκρατική επίθεση.

Μεταξύ των εγγράφων υπήρχαν μερικά στα οποία οι διάδικοι που εμπλέκονται στις υποθέσεις διερωτώνται εάν ο τότε Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ή η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας γνώριζαν από πριν για τις επιθέσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη αλληλογραφία δεν αποδεικνύει κάποια εμπλοκή της κυβέρνησης.

Οι χάκερ ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει χιλιάδες έγγραφα από μια αμερικανική δικηγορική εταιρεία. Έχουν χωρίσει τα αρχεία σε πέντε «επίπεδα», με κάθε επόμενο επίπεδο να αποκαλύπτει, όπως υποστηρίζουν όλο και πιο ευαίσθητα και άκρως εμπιστευτικά δεδομένα.

Παρείχαν σε όλους τους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να αποκτήσουν έγγραφα για ένα ποσό σε Bitcoin.

Η ομάδα ωστόσο δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό από κυβερνητικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Σχετικά:

Χάκερ αποκάλυψαν τα πρώτα έγγραφα σχετικά με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου
Μαζική επίθεση χάκερ κατά πολιτικών στη Γερμανία, στο στόχαστρο και η Μέρκελ
Χάκερ απειλούν να διαρρεύσουν έγγραφα που μπορούν να ρίξουν φως στην επίθεση της 11ης/9
Tags:
τρομοκρατική επίθεση, επίθεση, χάκερ, 11η Σεπτεμβρίου 2011, Τζορτς Μπους, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK