09:30 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τραμπ πιο κοντά στην κήρυξη εθνικής έκτακτης ανάγκης για την κατασκευή του τείχους

CC0 / The White House
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την πρόθεση του να κηρύξει κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης αν συνεχιστεί το αδιέξοδο με την χρηματοδότηση του τείχους, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πιο κοντά στο να κηρύξει κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατασκευή ενός τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Είμαστε», δήλωσε ο Τραμπ την Πέμπτη όταν ρωτήθηκε αν είναι πιο κοντά στο να δηλώσει εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Θα ήθελα να το εξετάσω ευρύτερα, νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα επειδή είναι η λογική λύση και δεν είναι ακριβή».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα ήθελε να εξετάσει μια ευρύτερη συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης, αλλά κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Τραμπ επισκέφθηκε αξιωματούχους την πόλη Μακ Άλλεν του Τέξας, η οποία είναι ένας από τους τομείς στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού που πραγματοποιείται εντονότερα η διακίνηση ναρκωτικών και οι παράνομες διαβάσεις.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, το βράδυ της Τρίτης, ο Τραμπ δήλωσε ότι η ασφάλεια των συνόρων απαιτεί από το Κογκρέσο να εγκρίνει χρηματικά ποσά ύψους 5,7 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία ενός «φυσικού φραγμού» από χάλυβα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, τερματίζοντας αυτό που χαρακτήρισε ως ανθρωπιστική κρίση.

Εν τω μεταξύ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει βάλει εν μέρει «λουκέτο» από τις 22 Δεκεμβρίου, λόγω της διαφωνίας Τραμπ και Κογκρέσου σχετικά με τη χρηματοδότηση του συνοριακού τείχους.

Την Τετάρτη, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Τσουκ Σούμπερ συναντήθηκαν ξανά με το Τραμπ, αλλά η σύνοδος έληξε γρήγορα μετά την έξοδο του Τράμπ, επειδή οι ηγέτες των Δημοκρατικών δεν έκαναν συμβιβασμούς στη χρηματοδότηση του τείχους των συνόρων.

Προς το παρόν, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό υπάρχει ένα μικρότερο τείχος, ύψους 5 μέτρων και μήκους 600 μιλίων. Το συνολικό μήκος των κοινών συνόρων είναι 1.900 μίλια. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να ανεγείρει ένα χαλύβδινο τοίχο πάνω από 10 μέτρα ψηλό, με το συνολικό μήκος του έργου να ξεπερνά τα 200 μίλια.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK