20:39 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Τα «κίτρινα γιλέκα» στους δρόμους του Παρισιού

Στους δρόμους της Γαλλίας και πάλι τα «κίτρινα γιλέκα», φόβοι για βιαιότερες διαδηλώσεις

© Sputnik / Irina Kalashnikova
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για μεγαλύτερες και βιαιότερες διαδηλώσεις, από την προηγούμενη εβδομάδα, ετοιμάζονται οι γαλλικές Αρχές για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, βγάζοντας δεκάδες χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους, καθώς το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» φαίνεται να επιστρέφει δριμύτερο.

Επί ποδός τίθενται περισσότεροι από 80.000 αστυνομικοί στη Γαλλία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται για την ένατη εβδομάδα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούν τα «κίτρινα γιλέκα».

Συγκεκριμένα στο Παρίσι, αύριο, θα κινητοποιηθούν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, καθώς η γαλλικής κυβέρνηση φοβάται επανάληψη των επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει σε αρκετές περιπτώσεις στη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Και παρά τα σημάδια εξασθένισης που έχουν εμφανίσει οι διαδηλώσεις το τελευταίο διάστημα, το Σαββατοκύριακο οι διαμαρτυρίες αναμένεται να είναι μεγαλύτερες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι η κινητοποίηση της αστυνομίας επανέρχεται στα επίπεδα που υιοθετούνταν πριν από τα Χριστούγεννα. 

Στις 5 Ιανουαρίου, περίπου 50.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τα τέλη του Δεκεμβρίου, αλλά χαμηλότερα από τους σχεδόν 300.000 ανθρώπους που είχαν λάβει μέρος στις διαδηλώσεις στα μέσα Νοεμβρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων».

Το κίνημα ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες του, διαδηλώνοντας ενάντια στην αύξηση στις τιμές των καυσίμων, αλλά οι διαδηλώσεις δεν άργησαν να καταδείξουν ένα γενικότερο κλίμα δυσαρέσκειας για τις πολιτικές της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν

Tags:
διαδηλώσεις, κίτρινα γιλέκα, Εμανουέλ Μακρόν, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK