20:49 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
«Διαζύγιο» Βρετανίας - ΕΕ.

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει Brexit

CC0 / Foto-Rabe / brexit
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει Brexit, εάν η συμφωνία απορριφθεί στην κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ.

Σε μία δήλωση που επιτείνει τη σύγχυση γύρω από τις εξελίξεις που σχετίζονται με το Brexit προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει Brexit, εάν η συμφωνία με τις Βρυξέλλες δεν εγκριθεί από τους Βρετανούς βουλευτές. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο BBC, ο ίδιος δήλωσε: «Εάν αυτή η συμφωνία απορριφθεί, τελικά αυτό, με το οποίο θα καταλήξουμε δεν θα είναι ένα διαφορετικό είδος Brexit, αλλά παράλυσ λόγω Brexit, και η παράλυση λόγω Brexit μπορεί εν τέλει να οδηγήσει σε καθόλου Brexit».

Πάντως, επεσήμανε ότι εάν δεν δρομολογηθεί το Brexit, θα επρόκειτο για σημαντικό πλήγμα στην εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς, σημειώνοντας ότι θα ήταν κάτι που θα «μετανιώναμε για πολλές γενιές στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη ψηφοφορία για τη συμφωνία για το Brexit, την οποία η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είχε αναβάλλει τον προηγούμενο μήνα, «πυροδοτώντας» νέο γύρο αναταραχών γύρω από το «διαζύγιο» Βρετανίας — Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα ασχοληθεί και πάλι με τη συμφωνία για το Brexit, στην οποία είχε καταλήξει η Μέι με τις Βρυξέλλες. Τον Δεκέμβριο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός αποφάσισε να αναβάλλει την ψηφοφορία, υπό τον φόβο ότι δεν θα εξασφάλιζε την έγκριση των βουλευτών.

Tags:
Brexit, Τερέζα Μέι, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK