16:19 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Δημοσιογράφος του RT

H Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων επιχειρεί να μπλοκάρει την άδεια εκπομπής στο RT

© Sputnik / Iliya Pitalev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων προέτρεψε σήμερα τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές την Παρασκευή να μην δώσουν άδεια εκπομπής στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RT Deutsch.

Η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων κάλεσε σήμερα τις περιφερειακές ρυθμιστικές αρχές που εποπτεύουν τη δραστηριότητα των μέσων ενημέρωσης να μην εκδώσουν άδεια ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης στον ιστότοπο RT Deutsch του καναλιού RT.

«Για εμάς, το RT δεν είναι πηγή πληροφόρησης αλλά εργαλείο για την προπαγάνδα του Κρεμλίνου» ανέφερε σε δήλωση της η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Το RT Deutsch διατίθεται επί του παρόντος μόνο στο διαδίκτυο στη Γερμανία.

Η κατάσταση γύρω από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στη Δύση έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη τα τελευταία χρόνια.

Τον Νοέμβριο του 2016, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψήφισε μια απόφαση για την αντιμετώπιση της υποτιθέμενης ρωσικής προπαγάνδας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, τα μέσα ενημέρωσης όπως το Sputnik και το RT αποτελούν απειλή για την ευρωπαϊκή ενότητα και, ως εκ τούτου, απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για «αντιπροπαγανδιστικά» προγράμματα και μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι το ψήφισμα απέδειξε ότι η δημοκρατία της Δύσης αποτυγχάνει, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπερισχύσει η κοινή λογική και ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης θα είναι σε θέση να εργαστούν στο εξωτερικό χωρίς περιορισμούς.

Αρκετοί δυτικοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, κατηγόρησαν το Sputnik και το RT ότι παρεμβαίνουν στις εκλογές κάνοντας προπαγάνδα, χωρίς να προσκομίζουν αποδεικτικά στοιχεία.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα δεν παρεμβαίνει στις υποθέσεις άλλων χωρών.

Tags:
προπαγάνδα, Russia Today, RT, Sputnik, Κρεμλίνο, Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, Βλαντίμιρ Πούτιν, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK