15:59 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Διαδήλωση Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι

Απαγόρευση των Κίτρινων Γιλέκων σε περιοχές της Γαλλίας υπό τον φόβο νέου κύματος βίας

© AFP 2019 / Lucas Barioulet
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τη Δευτέρα ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίππε ανακοίνωσε ότι νέο νομοσχέδιο που έχει στόχο να αντιμετωπίσει τους βίαιους διαδηλωτές θα τεθεί σε ψηφοφορία στη γαλλική βουλή τον επόμενο μήνα.

Νέα διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» που σχεδιαζόταν στην γαλλική πόλη Μπουρζέ τέθηκε εκτός νόμου εξαιτίας ανησυχιών για βιαιότητες, ανέφερε η Daily Mail.

Η κίνηση έγινε μετά την προειδοποίηση της αστυνομίας ότι οι διαδηλώσεις μπορούν να ξαναγίνουν βίαιες στους δρόμους της Γαλλίας που βρίσκεται αντιμέτωποι με αντι-κυβερνητικές συγκεντρώσεις για εννέα μήνες.

Σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, ο αρχηγός της αστυνομίας Έρικ Μορβάν δήλωσε ότι αναμένει ότι οι διαδηλώσεις θα φτάσουν στο σημείο που βρίσκονταν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση του γάλλου πρωθυπουργού τη Δευτέρα ότι νέο νομοσχέδιο που έχει στόχο να αντιμετωπίσει τους βίαιους διαδηλωτές θα τεθεί σε ψηφοφορία στη γαλλική βουλή τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με αναφορές στα Μέσα, το νομοσχέδιο θα απαγορεύει σε συγκεκριμένα άτομα που θεωρούνται βίαια να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις, ενώ, μεταξύ άλλων, θα εισάγει πρόστιμα ύψους ακόμα και 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης ενός έτους για όποιον καλύπτει το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια βίαιων συγκεντρώσεων.

Tags:
κίτρινα γιλέκα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK