16:06 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Στις 15-16 Ιανουαρίου οι Αμερικανοί στην Τουρκία για τις ενστάσεις τους επί των s-400

© Sputnik / Vitaliy Ankov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

«Κλείδωσε» για τις 15-16 Ιανουαρίου η επίσκεψη τεχνικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Τουρκία ώστε οι Αμερικανοί να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αγορά των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων S-400.

Η αρμόδια τεχνική ομάδα των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία στις 15-16 Ιανουαρίου με σκοπό να εκφράσει τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον σχετικά με την αγορά ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από την Άγκυρα. 

Οι S-400 υποτίθεται ότι αποτελούν απειλή για τους αμερικανικούς μαχητές F-35, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurryiet, οι συγκεκριμένες ανησυχίες των ΗΠΑ εκφράζονται αναφορικά με το ότι ο συνδυασμός των αεροσκαφών F-35 και των συστημάτων S-400 θα δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να μελετήσει τα αεροσκάφη και να αναπτύξει τακτικές ήττας.

Η Ουάσινγκτον προειδοποίησε ότι αν η Άγκυρα προχωρήσει με τα σχέδιά της για την αγορά των συστημάτων S-400, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να διακόψουν τη μεταφορά αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα Αμερικανών θα βρεθεί στην Τουρκία για να εξηγήσει τις ανησυχίες με τους S-400

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρνήθηκε την Πέμπτη να εγκαταλείψει τη συμφωνία για τους S-400 με τη Ρωσία ως πιθανό προαπαιτούμενο για τη συμφωνία Άγκυρας-Ουάσινγκτον.

Ωστόσο δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση των ΗΠΑ για τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας Patriot.

Tags:
πύραυλοι Patriot, F-35, S-400, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK