13:13 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δεν υπάρχουν συζητήσεις ανταλλαγής του Πολ Γουίλαν με κάποιον που κρατείται στο εξωτερικό», επεσήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχόροβα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε, σήμερα, ότι ο Αμερικανός Πολ Γουίλαν που κρατείται στη Ρωσία, κατηγορείται για κατασκοπεία, αποκλείοντας την πιθανότητα ανταλλαγής με Ρώσους πολίτες που κρατούνται στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχόροβα, σε ενημέρωση Τύπου, ο Πολ Γουίλαν κατηγορείται για αδίκημα κάτω από το Άρθρο 276 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσίας, που είναι κατασκοπεία. 

«Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχουν συζητήσεις ανταλλαγής του Πολ Γουίλαν με κανέναν που κρατείται στο εξωτερικό. Υπάρχουν πολλά ψευδή δημοσιεύματα ΜΜΕ και εικασίες για το θέμα, επομένως τώρα μεταφέρω την επίσημη θέση της Ρωσίας», τόνισε η ίδια. 

Ο Πολ Γουίλαν, πρώην αμερικανός πεζοναύτης, ο οποίος εργαζόταν επίσημα ως διευθυντής ασφάλειας για μια εταιρεία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, συνελήφθη στη Μόσχα στις 28 Δεκεμβρίου, και η FSB κατέθεσε αγωγή εναντίον του κατηγορώντας τον για κατασκοπεία.

Ο κρατούμενος που είναι κάτοχος ιρλανδικής, καναδικής και βρετανικής ιθαγένειας, υποστηρίζει ότι επισκέφθηκε τη Μόσχα για να παραστεί στον γάμο φιλικού του προσώπου. 

Tags:
κατασκοπεία, Πολ Γουίλαν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK