16:30 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ουκρανοί στρατιώτες

Τέσσερις τραυματίες στη ΛΔ Ντονιέτσκ από τον ουκρανικό στρατό από την πρώτη μέρα του έτους

© Sputnik /
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Tέσσερα άτομα στην αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντoνιέτσκ (DPR) τραυματίστηκαν από την αρχή του νέου έτους ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2019, τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη της ΛΔ Ντονιέτσκ και τριών πολιτών, τραυματίστηκαν εξαιτίας της ένοπλης επίθεσης της Ουκρανίας στην επικράτεια του DPR», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (DPR).

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 4.114 άνδρες, 615 γυναίκες και 81 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη ΛΔ Ντονιέτσκ από την αρχή της σύγκρουσης του Ντονμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Δεκεμβρίου, η τριμερής ομάδα επαφών για την Ουκρανία συμφώνησε για την εκεχειρία της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή του Ντονμπάς αρχής γενομένης στις 29 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνω από 3.000 οι νεκροί στην ανατολική Ουκρανία από το 2014

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία συνεχίζεται από το 2014, αφού οι κάτοικοι του Ντονμπάς αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση που είχε έρθει στην εξουσία με πραξικόπημα.

Τον Φεβρουάριο του 2015, τα μέρη της σύγκρουσης στην Ουκρανία υπέγραψαν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι μάχες στην περιοχή που έχει υποστεί κρίση, ωστόσο οι παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός συνεχίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυνάμεις στο Ντονμπάς αναπτύσσει το Κίεβο

Tags:
πραξικόπημα, Ντονμπάς, Ντονιέτσκ, Ουκρανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK