16:20 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Δεν θα κηρύξει προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Τραμπ

© Sputnik / Sergey Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε σήμερα ότι δεν θα κηρύξει προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους.

Δεν θα κηρύξει προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα για τον τερματισμό της μερικής αναστολής του ομοσπονδιακού κράτους ο Τραμπ, και για να διασφαλίσει κονδύλια για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προτιμά να δει το Κογκρέσο να δρα.

Το shutdown της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως σήμερα έχει κοστίσει στην αμερικανική οικονομία γύρω στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Beth Ann Bovino επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's.

«Εκτιμήσαμε ότι η διακοπή αυτή θα μπορούσε να αφαιρέσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από το πραγματικό ΑΕΠ στο τρίμηνο για κάθε εβδομάδα που υπάρχει μερικό κυβερνητικό shutdown» τόνισε μεταξύ άλλων το στέλεχος της S&P.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει 5 δισ. δολ. για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχουν δεσμευτεί να μπλοκάρουν κάθε νομοσχέδιο που περιλαμβάνει το ποσό που ζητάει ο Αμερικανός πρόεδρος για το τείχος.

Tags:
ομοσπονδιακή κυβέρνηση, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK