19:45 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάζει έξω από το παράθυρο του Οβάλ Γραφείου του Λευκού Οίκου στις 21 Απριλίου 2017

Το «λουκέτο» της κυβέρνησης Τραμπ έσπασε τα ρεκόρ σε διάρκεια

© AP Photo / Andrew Harnik
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η μερική αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης έγινε σήμερα η μεγαλύτερη στην ιστορία της χώρας καθώς έκλεισε ακριβώς 22 ημέρες, εν μέσω δημοσιονομικής και πολιτικής μάχης για την ασφάλεια των συνόρων.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του δεν θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης «αυτή τη στιγμή», αν και είπε ότι έχει τη νομική εξουσία να το κάνει ώστε να παρακάμψει το Κογκρέσο και να πάρει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να χτίσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Η τρέχουσα διακοπή ξεπέρασε το προηγούμενο σύνολο ρεκόρ όταν η κυβέρνηση Κλίντον έκλεισε για 21 ημέρες στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η παρούσα παύση ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ της κυβέρνησης Κλίντον που είχε διαρκέσει 21 ημέρες στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η Παρασκευή επίσης σηματοδότησε την πρώτη ημέρα που δεν πληρώθηκαν περισσότεροι από 800.000 εργαζόμενοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, περίπου οι μισοί από τους οποίους εργάστηκαν χωρίς αμοιβή από τότε που ξεκίνησε η παύση στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ οι άλλοι μισοί σταμάτησαν να εργάζονται.

Η αναστολή έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στην αμερικανική οικονομία γύρω στα 3,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής της Standard & Poor's.

Η εκτίμηση της S & P δείχνει ότι μια διακοπή λειτουργίας για δύο ακόμη εβδομάδες θα κοστίσει στην οικονομία 6 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια που ζήτησε ο Τραμπ για το τείχος.

Σχετικά:

Με πλήρες κλείσιμο των νότιων συνόρων απειλεί ο Τραμπ για την κατασκευή του τείχους
Δεν θα κηρύξει προς το παρόν κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Τραμπ
Τραμπ: Ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, είμαστε αντιμέτωποι με εισβολή
Ο Τραμπ πιο κοντά στην κήρυξη εθνικής έκτακτης ανάγκης για την κατασκευή του τείχους
Συνεχίζεται το αδιέξοδο για το «λουκέτο» στις ΗΠΑ, δεν πάει στο Νταβός ο Τραμπ
Ο Τραμπ σκέφτεται να μην παραστεί στο Νταβός εάν δεν περάσει η χρηματοδότηση του τείχους
Tags:
αναστολή, διακοπή λειτουργίας, τείχος, Κυβέρνηση, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK