19:35 18 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Κίτρινα γιλέκα

Επί ποδός η αστυνομία στο Παρίσι ενόψει νέων κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων

© AFP 2019 / Sameer Al - Doumy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ δήλωσε ότι περίπου 80 χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων περίπου πέντε χιλιάδων στο Παρίσι, ενόψει των κινητοποιήσεων των κίτρινων γιλέκων.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για το ένατο Σαββατοκύριακο διαμαρτυριών των κίτρινων γιλέκων, οι οποίες είναι προγραμματισμένες σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας, το ένατο κύμα διαδηλώσεων θα συγκεντρώσει περισσότερα από 50 χιλιάδες κίτρινα γιλέκα στην πρωτεύουσα και τις περιφέρειες της χώρας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Ντελπυέ, ανέφερε ότι οι διαδηλωτές αναμένεται να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση του Σαββάτου.

Η προσέλευση των διαδηλωτών αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του Δεκεμβρίου, όταν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι βρέθηκαν στους δρόμους της Γαλλίας, δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Αστυνομίας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Το κίνημα των κίτρινων γιλέκων ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου.

Ενώ η γαλλική κυβέρνηση ακύρωσε την αύξηση του φόρου στα πετρελαιοειδή, η οποία αρχικά πυροδότησε τις διαμαρτυρίες, τα κίτρινα γιλέκα εξελίχθηκαν σε ένα ευρύτερο κίνημα ενάντια στις ανεπιθύμητες αλλαγές της κυβερνητικής πολιτικής και την αύξηση του κόστους διαβίωσης.

Σχετικά:

Στους δρόμους της Γαλλίας και πάλι τα «κίτρινα γιλέκα», φόβοι για βιαιότερες διαδηλώσεις
Ο Σαλβίνι στηρίζει ανοιχτά τα «κίτρινα γιλέκα» και εξαπολύει επίθεση κατά του Μακρόν
Τα κίτρινα γιλέκα διαδηλώνουν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα (Βίντεο)
Νέα ένταση με τα «κίτρινα γιλέκα»: Η αστυνομία διέλυσε πλήθος διαδηλωτών στη Ρουέν
Tags:
διαμαρτυρία, αστυνομία, κίτρινα γιλέκα, Παρίσι, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK