16:08 17 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ

Ζάεφ: Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

© AP Photo / Boris Grdanoski
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
1 0 0

Τη βεβαιότητά του για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά τη χθεσινή υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

«Αυτές τις ημέρες μαζί με τη φίλη χώρα Ελλάδα θα αποτινάξουμε την απομόνωση και τις διαφωνίες και θα επιβεβαιώσουμε από κοινού την ιστορική συμφωνία. Είμαι βέβαιος ότι και οι βουλευτές της ελληνικής Βουλής θα αναγνωρίσουν το σημαντικό τους ρόλο σε αυτή την ιστορική στιγμή», επισήμανε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια.

Η αλλαγή ονόματος της πΓΔΜ δεν απαιτεί προεδρική έγκριση, επισήμανε επίσης σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, αφού ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει την ιστορική απόφαση.

«Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόλις επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η απόφαση αυτή δεν απαιτεί προεδρική υπογραφή», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» επισήμανε σε άλλο σημείο ο Ζάεφ.

Tags:
Ζόραν Ζάεφ, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK