Ασθενοφόρο στην Πολωνία

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο δήμαρχος του Γκντανσκ (Βίντεο)

CC BY 2.0 / Ken Dixon / Krakow
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο επιτιθέμενος τελικά ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς και παραδόθηκε στην αστυνομία. Ισχυρίστηκε ότι διέπραξε την επίθεση επειδή είχε προηγουμένως «κατηγορηθεί άδικα» και περάσει την ποινή του στη φυλακή.

Ο δήμαρχος της πόλης του Γκντανσκ στη βόρεια Πολωνία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από μια βίαιη επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια μιας φιλανθρωπικής συναυλίας.

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος δέχτηκε επίθεση από έναν άντρα ο οποίος έτρεξε πάνω στη σκηνή και τον μαχαίρωσε, σε μία εκδικητική πράξη αυτοδικίας.

Το τρομερό περιστατικό έλαβε χώρα σε ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που συγκέντρωνε χρήματα για τις ιατρικές εγκαταστάσεις της Πολωνίας. Καθώς η συναυλία έφτανε στο τέλος της, ο επιτιθέμενος κατευθύνθηκε με ταχύτητα στη σκηνή και επιτέθηκε στον δήμαρχο Πάβελ Ανταμοβιτζ με μαχαίρι, μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε τη συναυλία.

Τα βίντεο που δημοσιεύονται στα κοινωνικά μέσα δείχνουν τις στιγμές μετά τη συγκλονιστική επίθεση. Προφανώς, όλα ξεδιπλώνονται τόσο γρήγορα, οπότε οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν τι συμβαίνει.

Ο επιτιθέμενος παρέμεινε στη σκηνή και συνέχισε να περπατάει με τα χέρια του ψηλά. Ταυτόχρονα, πήρε το μικρόφωνο στα χέρια του και ισχυρίστηκε ότι διέπραξε την επίθεση επειδή είχε προηγουμένως «κατηγορηθεί άδικα» και περάσει την ποινή του στη φυλακή.

Στη συνέχεια, ο δράστης τελικά ακινητοποιήθηκε από τους φρουρούς και παραδόθηκε στην αστυνομία. Σύμφωνα με το RT, ο δήμαρχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.
Η συγκλονιστική επίθεση, πρωτόγνωρη για ευρωπαϊκή πόλη, καταδικάστηκε άμεσα από όλους τους πολιτικούς παράγοντες της χώρας, ακόμη και από τους μεγαλύτερους πολιτικούς αντιπάλους του δημάρχου.
Αναγνωρίζοντας ότι οι δύο τους είχαν πολιτικές διαφορές, ο Πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι «σήμερα είμαι στο πλάι εκείνου και των αγαπημένων του, όπως ελπίζω όλοι μας οι συμπατριώτες. Προσεύχομαι για την ανάρρωσή και επιστροφή του».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών, Χοακίμ Μπρουτζίνσκι, χαρακτήρισε την επίθεση «μια πράξη ανεξήγητης βαρβαρότητας».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος κατάγεται επίσης από το Γκντανσκ, έγραψε στο Twitter: «Ας προσευχηθούμε όλοι για τον Δήμαρχο Αντάμοβιτζ. Πάβελ, είμαστε μαζί σου».

Tags:
μαχαίρι, επίθεση, Ντόναλντ Τουσκ, Γκντανσκ, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK