Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την έναρξη της «μακράς απόσυρσης» των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη Συρία

© AP Photo / APTV
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Πρόεδρος Τραμπ γνωστοποίησε την έναρξη της διαδικασίας απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, απειλώντας ταυτόχρονα με οικονομικά αντίποινα την Άγκυρα αν επιτεθεί στους Κούρδους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον ξεκινά την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία αρχίζουν να απομακρύνονται «ενώ πλήττουν μικρούς εναπομείναντες θύλακες τρομοκρατών του ISIS από πολλές κατευθύνσεις», προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «θα επιτεθούν ξανά από υπάρχουσα κοντινή βάση εάν η οργάνωση ισχυροποιηθεί εκ νέου».

​Στις δημοσιεύσεις του στο Twitter, ο Τραμπ υποστήριξε ότι «η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία ήταν οι περισσότεροι ωφελημένοι από την μακροπρόθεσμη πολιτική των ΗΠΑ για καταστροφή του ISIS στη Συρία».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε επίσης ότι «θα καταστρέψει οικονομικά την Τουρκία αν χτυπήσει τους Κούρδους».

Τον Δεκέμβριο, ο Τραμπ ανακοίνωσε το τέλος της εκστρατείας για την καταπολέμηση του ISIS στη Συρία, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα αποσύρει περίπου 2.000 αμερικανικά στρατεύματα που αναπτύσσονται επί του παρόντος στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Προηγουμένως, η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι δεν θα αποκαλύψει το χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατευμάτων της και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Συρία, Ιράν, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK