08:49 26 ΙΟΥΝΙΟY 2019
Ζευγάρι

Επιλεκτική ακοή; Η γυναίκα είναι κουφή, αλλά μόνο όταν πρόκειται για τις φωνές των ανδρών

CC0 / Pixabay
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Αν και όντως ακούγεται σαν μία φθηνή δικαιολογία για να μην κάθεται και ακούει τον φίλο της που γκρινιάζει, μία κοπέλα από την Κίνα φαίνεται πως υποφέρει από μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση που επηρεάζει την ακοή της.

Μία κοπέλα από την Κίνα, έχει διαγνωσθεί με μια σπάνια ασθένεια που την καθιστά ανίκανη να ακούσει τον ήχο της ανδρικής φωνής, διατηρώντας την ικανότητα ωστόσο να διακρίνει τις γυναικείες φωνές.

Η Τσεν, ξύπνησε το πρωί και ανακάλυψε πως δεν μπορούσε πλέον να ακούσει τον σύντροφό της.

Το προηγούμενο βράδυ η κοπέλα είχε πάει στο κρεβάτι με ναυτία και έντονο πόνο στα αυτιά της.

Αμέσως πήγε στο νοσοκομείο Κιανπου στο Σιαμέν για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να μάθει τι συμβαίνει.

Οι γιατροί φυσικά, παρουσιάζονται προβληματισμένοι από την κατάστασή της.

«Ήταν σε θέση να με ακούσει όταν της μίλησα, αλλά όταν ένας νεαρός άνδρας ασθενής μπήκε μέσα, δεν μπορούσε να τον ακούσει καθόλου», είπε ο Δρ Λιν Σιαοπίνγκ.

Οι γιατροί έχουν επιβεβαιώσει ότι είναι σε θέση να ακούει τις φωνές των γυναικών, αλλά όταν πρόκειται για τους άνδρες, εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Η Τσεν τελικώς διαγνώστηκε από τον Σιαοπίνγκ με απώλεια ακοής ανάστροφης κλίσης, που σημαίνει ότι μπορεί να ακούσει μόνο υψηλές συχνότητες. Οι γιατροί θεωρούν ότι η βλάβη αυτή πιθανότατα προκλήθηκε από άγχος.

Η σπάνια αυτή κατάσταση επηρεάζει μόνο περίπου 1 στους 13.000 πάσχοντες από απώλεια ακοής. Είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς τόσο οι ασθενείς όσο και οι ιατροί συχνά αγνοούν την κατάσταση. Οι πάσχοντες μπορεί να έχουν συμπτώματα όπως το να βρίσκουν δύσκολο να κατανοήσουν τους ανθρώπους στο τηλέφωνο, λόγω της χαμηλότερης συχνότητας.

Ευτυχώς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του RT, υφίσταται θεραπεία, οπότε η Τσεν θα μπορέσει να ανακάμψει πλήρως και να ακούσει ξανά τη φωνή του φίλου της.

Όπως κυκλοφόρησαν τα νέα της ασυνήθιστης αυτής περίπτωσης, πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων ξεκίνησαν τα αστεία, με ένα άτομο να ισχυρίζεται ότι δεν ήταν μια πάθηση, αλλά απλώς ευλογία.

​Ενώ ένας άλλος χρήστης θα επιθυμούσε να μπορούσε να κολλήσει (!) την ασθένεια αυτή.

Tags:
ακοή, κοπέλα, πάθηση, νοσοκομείο, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK