ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αδράνεια που επιδεικνύει στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αδράνεια της μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία του Κοσσυφοπεδίου για τη μετατροπή των δυνάμεων ασφαλείας του σε τακτικό στρατό.

«Είμαστε έκπληκτοι από τη παθητικότητα της ΕΕ, ύστερα από την απόφαση του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου να μετατρέψει τη δύναμη ασφάλειας του σε έναν τακτικό στρατό. Προφανώς, οι Σέρβοι που ζουν στην συγκεκριμένη επαρχία [Κοσσυφοπέδιο] βλέπουν αυτή την απόφαση ως άμεση απειλή για την ασφάλειά τους, η οποία θέτει επίσης σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε δύο σερβικές εφημερίδες.

Προειδοποίησε τις Βρυξέλλες ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της ΕΕ να κλείσει τα μάτια της σε τέτοιες μονομερείς ενέργειες που αποτελούν καταφανή παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, ειδικά εάν οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να συνεχίσουν τη διαμεσολάβηση τους στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας».

Tags:
στρατός, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Κοσσυφοπέδιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK