09:30 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Πούτιν και Άμπε

Σύμβουλος Κρεμλίνου: Πούτιν και Άμπε πρόθυμοι να υπογράψουν μια ειρηνευτική συνθήκη

© Sputnik / Sergei Guneev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι διαφωνίες Ρωσίας και Ιαπωνίας που αφορούν τη συνθήκη ειρήνης που δεν υπεγράφη ποτέ μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν, αλλά οι ηγέτες των δύο χωρών είναι πρόθυμοι να συμφωνήσουν στο ζήτημα, δήλωσε ο σύμβουλος του του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

Την προθυμία Ιαπωνίας και Ρωσίας να συμφωνήσουν ώστε να εκπονηθεί μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ τους, εξέφρασε ο σύμβουλος του του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

«Έχουμε πολύ γνωστές διαφωνίες, που παραμένουν, αλλά η επιθυμία και η βούληση των ηγετών των χωρών μας να κλείσουν πλήρως τις εκκρεμότητες και γι 'αυτό, φυσικά, πρέπει να υπογράψουμε μια ειρηνευτική συνθήκη», δήλωσε ο Ουσάκοφ σε δημοσιογράφους.

«Η ρωσική πλευρά πιστεύει ότι η λύση στο πρόβλημα της ειρηνευτικής συνθήκης θα πρέπει να υποστηριχθεί και να γίνει αποδεκτή και από τους λαούς, πρώτα απ 'όλα από τη Ρωσία, αλλά γενικά από τα έθνη των και των δύο χωρών».

Ανέφερε ακόμη ότι η βασική προϋπόθεση για την εκπόνηση μιας ειρηνευτικής συνθήκης είναι η Ιαπωνία να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου καθώς και την κυριαρχία της Ρωσίας στα νησιά Κουρίλ.

Ο Ουσάκοφ ανέφερε επίσης ότι οι φιλοδοξίες της Ιαπωνίας σε σχέση με τα συγκεκριμένα νησιά τίθενται υπό αμφισβήτηση, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ρωσικό έδαφος επί του οποίου η Μόσχα δεν θα παραιτηθεί.

Σχετικά:

Διαμαρτυρία της Ιαπωνίας για τις ρωσικές ασκήσεις στα νησιά Κουρίλ
Η Μόσχα δεν αποδέχεται τις διαμαρτυρίες του Τόκιο για τα νησιά Κουρίλ
Άμπε: Νέα εποχή στις σχέσεις με τη Ρωσία με βάση την αμοιβαία εμπιστοσύνη
Tags:
ειρήνη, Βλαντίμιρ Πούτιν, Σίνζο Άμπε, Κουρίλες νήσοι, Ρωσία, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK