10:49 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι

Τερέζα Μέι για εκλογές: Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε

© Sputnik / Alexey Vitvitsky
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι οι εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν το χειρότερο πράγμα που η Βρετανία θα μπορούσε να κάνει και θα σήμαινε μια καθυστέρηση στο Brexit.

Οι γενικές εκλογές αυτή τη στιγμή θα ήταν «το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, μιλώντας στη Βουλή όπου αντιμετωπίζει την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση του Εργατικού Κόμματος.

«Πιστεύω πως (οι εκλογές) είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε, θα εμβαθύνει τη διαίρεση όταν χρειαζόμαστε ενότητα, θα φέρει χάος όταν χρειαζόμαστε σιγουριά και θα φέρει καθυστέρηση όταν πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», δήλωσε ο Μάιος στο κοινοβούλιο.

Η Βρετανία θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου και η ΕΕ θα παρατείνει μόνο τις διαπραγματεύσεις για το «Άρθρο 50» ένα αξιόπιστο εναλλακτικό «plan B» για το Brexit, δήλωσε η πρωθυπουργός.

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ότι εγκαταλείπουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου. Η ΕΕ, όμως, θα επεκτείνει το Άρθρο 50 μόνο εάν ήταν σαφές ότι υπήρχε ένα σχέδιο που θα μας οδηγούσε σε μια συμφωνία», δήλωσε η Τερέζα Μέι.

Τα σχόλια της Βρετανίδας πρωθυπουργού έρχονται λίγο μετά τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος τόνισε ότι παρότι οι συνομιλίες με τη Βρετανία θα συνεχιστούν, εντούτοις η συμφωνία του Brexit δεν είναι ανοικτή για επαναδιαπραγμάτευση.

Δεν έχει διατυπωθεί βρετανικό αίτημα για παράταση του Άρθρου 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Tags:
Brexit, πρόταση μομφής, Τερέζα Μέι, Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK