ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρόσφατη πρόσκληση στην Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ για συμμετοχή στην άσκηση «Cobra Warrior» της RAF συνιστά τμήμα της ευρύτερης αναβάθμισης της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας μεταξύ των δύο χωρών.

Η «Cobra Warrior» αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική άσκηση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF), στην οποία συμμετέχουν διάφορες χώρες μετά από πρόσκληση του Ηνωμένου Βασιλείου. Το 2018, η RAF κάλεσε τη Γερμανία και την Ιταλία να πάρουν μέρος στην εκπαίδευση.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, η οποία είναι συνιστώσα των Ισραηλινών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (IDF), θα συμμετάσχει στις κοινές ασκήσεις με την RAF για πρώτη φορά, ανέφερε η Jewish Chronicle.

Τα κοινά γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν στην αεροπορική βάση Κόνινγκσμπι στο Λινκολνσάιρ τον Σεπτέμβριο.

Το Ισραήλ, με τη σειρά του, διοργανώνει την ετήσια στρατιωτική άσκηση «Blue Flag», στην οποία η RAF θα συμμετάσχει για πρώτη φορά το 2020, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η RAF θα εκπαιδευτεί στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας μεταξύ των δύο χωρών έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε ειδικότερα το 2018 σε ένα κοινό σεμινάριο κατάρτισης μεταξύ μιας ομάδας ισραηλινών πιλότων και πιλότων της RAF.

Το 2017, η Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου, παράλληλα με του Ισραήλ, ολοκλήρωσαν τρεις ημέρες κοινών ασκήσεων για να δοκιμάσουν τις ικανότητες διάσωσης στη θάλασσα σε θυελλώδεις συνθήκες, ανταλλάσσοντας επίσης την εμπειρία τους από τη μέχρι τώρα επιχειρησιακή χρήση των μαχητικών F-35.

Η άσκηση «Cobra Warrior» της RAF αποτελεί στην ουσία μία σειρά στρατιωτικών γυμνασίων με συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις για την από κοινού διεξαγωγή πολύπλοκων πολεμικών σεναρίων.

Tags:
ασκήσεις, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK